VOĐA 'MEDVJEDA'

Joel Prpic: Karijeru želim završiti u Zagrebu

Napadač hrvatskih korijena najavio je borbu za petu poziciju, kao i pohod na naslov prvaka EBEL-a
 Nenad Dugi / Cropix

ZAGREB - Hokejaši Medveščaka u pravo vrijeme ‘ulovili’ su odličnu formu. Ruše se rekordi, pobjede se nižu kao na tekućoj vrpci, a gostujuće momčadi punih mreža odlaze iz Ledene dvorane. Ništa drugačije nije bilo ni u nedjelju, kada su Zagreb pognute glave napustili hokejaši Linza. Pobjedonosni pogodak vrijedan nova dva boda djelo je Joela Prpica, veliki centar jedini je bio precizan u raspucavanju ‘penala’.

- Bila je to odlična utakmica, puna tempa. Drago mi je da sam uspio realizirati ‘penal’ i donijeti pobjedu navijačima. Konačno smo se posložili kao momčad, sada samo treba zadržati pozitivnu atmosferu, a onda će uslijediti i novi uspjesi - kaže centar ‘treće navale’, u posljednje vrijeme najbolje linije ‘medvjeda’.

U Domu sportova trenutno vlada idilična atmosfera, no prije samo dva mjeseca situacija nije izgledala tako ‘ružičasto’. Niz poraza potjerao je trenera Sacilotta, a Olimpija je ozbiljno ‘puhala za vratom’. Prpic se prisjetio i tog vremena...

- U tim trenucima znali smo da samo trebamo nastaviti igrati, da vrijedimo više od toga. Na sreću, brzo smo prebrodili poteškoće i sada stvarno uživamo igrajući hokej. Osim toga, sezona je duga, svaka momčad upast će u krizu. Bolje da smo to prošli na početku nego da ju proživljavamo sada - kaže Prpic.

‘Medvjedi’ su odlično iskoristili seriju domaćih utakmica, s četiri uzastopne pobjede približili su se sredini tablice. Pred zagrebašima su sada tri uzastopna gostovanja, a optimistični Prpic najavljuje dodatno približavanje najboljim momčadima.

- Istina je da je lakše igrati doma, ali već smo pokazali da svugdje možemo pobijediti. Ne vidim zašto ne bismo probali napasti petu poziciju, Villach nam bježi samo tri boda. Treba uvijek težiti boljem - kaže Joel, koji s uzbuđenjem očekuje i zagrebački ‘winter classic’, dvije utakmice na kultnom klizalištu Šalata.

- Nikad nisam igrao na otvorenom, jedva čekam te dvoboje. Bit će veoma uzbudljivo, a mi pobjedama trebamo uveličati taj spektakl.

Svjestan dobrih igara koje ‘medvjedi’ pružaju u posljednje vrijeme, Prpic potiho najavljuje i pohod na naslov prvaka.

- Ne vidim zašto to ne bi bio cilj. Liga je veoma ujednačena, svatko može pobijediti svakoga. Trenutno, samo nebo nam je granica. Želim naslov prvaka! - poručio je strijelac 12 pogodaka za Medveščak.

Kao i većini trenutnog kadra ‘medvjeda’, ugovor mu ističe na kraju sezone. Iako ima nekoliko ponuda iz inozemstva, Joel je u pregovorima oko produženja boravka u Hrvatskoj.

- Razgovarao sam s čelnicima kluba i poznata im je moja želja za ostankom. Volio bih dogovoriti dugotrajniju suradnju, potpisati višegodišnji ugovor i karijeru završiti u Zagrebu - zaključio je jedan od vođa zagrebačke momčadi.

Ukoliko nastavi s ovakvim predstavama, zasigurno neće imati problema oko dobivanja novog ugovora...

‘Želim Hrvatsku odvesti na Olimpijske Igre’

Iako mu je na leđima već 35 godina, čini se da Joel u Zagrebu proživljava ‘novu mladost’. Ambiciozni napadač pun je planova za budućnost, a uz igranje EBEL-a u redovima ‘medvjeda’, cilj mu je obući i dres hrvatske reprezentacije.

- U Zagrebu sam pronašao drugi dom, obitelj mi je sretna ovdje i uživam u zemlji iz koje vučem korijene. Nadam se da ću se, uz ostanak u Medveščaku, ubrzo okušati i u reprezentaciji Hrvatske. Bilo bi zabavno igrati za nacionalnu momčad, a ukoliko svi ozbiljno pristupimo tom cilju, možda uspijemo osigurati i odlazak na Olimpijske Igre - optimističan je Joel. Iako je, naravno, sudjelovanje Hvatske na Olimpijskim Igrama u bližoj budućnosti ekvivalentno šansama Slovenaca za osvajanjem Svjetskog nogometnog prvenstva, karakter i ambicioznost Prpica, kao i njegove igračke kvalitete, biti će od velikog značaja za reprezentaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:17