SIJEČANJ IZ SNOVA

Kostelić pobjedom zaključio priču u Wengenu

Opet je Ivica sjajno odvozio slalom te je nakon dvije vožnje imao vrijeme od 1.45.28. Na drugom mijestu je Marcel Hirscher koji je za Ivicom zakasnio 0.93 sekunde
 AFP

Nevjerojatna serija sjajnih rezultata u 2011. godini za hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića se nastavlja. Dobio je novu utrku, najbr ži je bio i u slalomu Svjetskog kupa u švicarskom Wengenu.

Petnaesta je to pobjeda Ivice u karijeri u Svjetskom kupu. Jedanaesti put je bio najbolji u slalomu, te treći put na "svojoj" stazi u Wengenu, gdje je tako obranio prošlogodišnji naslov. Serija u 2011. se dakle nastavila, jer je prije ovog slavlja bio najbolji na paralelnom slalomu u Münchenu, slalomu u Adelbodenu, te superkombinaciji u Wengenu. No, uz to je bio drugi u slalomu na Sljemenu, ali i peti u veleslalomu u Adelbodenu, te 12. u spustu u Wengenu.

Druga je vožnja bila iznimno zahtjevna za sve skijaše koji su u prvoj vožnji ostvarili dobar rezultat. Stvarale su se, naime, rupe diljem staze i trebalo je izbjeći mnoge zamke koje su se stvorile niz padinu.

Tako je dugo vremena na prvom mjestu proveo Kanađanin Michael Janyk koji je bio 17. nakon prve vožnje. U vodstvu je Janyk bio sve dok na red nisu došla najbolja trojica iz "prvog poluvremena", pa ga je "skinuo" tek Francuz Jean Baptiste-Grange i to za samo 14 stotinki.

No, dok je skijao Ivica Kostelić nije se moglo shvatiti da je staza toliko teška. Mirno je i stabilno grabio stazom i stvarao razliku pred suparnicima, a opet je gas dodao u donjem dijelu i na kraju upisao plus od čak 99 stotinki pred Grangeom. Ipak, tom sjajnom vožnjom priča nije završila jer je na startu još čekao odlični Austrijanac Marcel Hirscher koji u posljednje vrijeme ima mnogo uspjeha.

Hirscherova strašno riskantna vožnja je imala uspjeha do polovice staze, a onda je grubo pogriješio. Bilo je jasno da do Ivičinog rezultata neće moći doći, ali je unatoč velikoj pogrešci i zaustavljanju izborio na kraju drugo mjesto.

Skijaška karavana se seli prema Kitzbühelu, a Ivica Kostelić je u ciljnoj ravnini izjavio:

- Da, ako budem ovako nastavio skijati, definitivno sam prvi favorit za osvajanje Svjetskog kupa.

Trenutačno je njegova prednost u odnosu na drugoplasiranog Norvežanina Svindala čak 215 bodova (726-511).

Nedjelja je u švicarskom Wengenu rezervirana za novi slalom Svjetskog kupa najboljih skijaša, a naslov pobjednika od prošle godine brani hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

Nakon prve vožnje trenutačno vodeći čovjek Svjetskog kupa nalazi se na drugom mjestu, sa samo devet stotinki zaostatka gleda u leđa vodećeg Austrijanca Marcela Hirschera. Podsjetimo da su Kostelić i Hirscher bili najbolji i na posljednjem slalomu, prošlog vikenda u Adelbodenu.

Recimo isto tako da Kostelić ovim rezultatom nastavlja sjajni niz u 2011. godini. Pobijedio je na paralelnom slalomu Münchena, potom bio drugi na Sljemenu, pa peti u veleslalomu i prvi u adelbodenskom slalomu, dok je u Wengenu dosad pobijedio u superkombinaciji i osvojio 12. mjesto u spustu.

Kostelić je ove nedjelje bio odličan u prvom dijelu staze, kada je bio stotinku brži od Hirschera, dok je u drugom dijelu bio mrvicu sporiji i na kraju devet stotinki slabiji od mladog Austrijanca. Na njihovoj je razini bio još jedino Francuz Jean-Baptiste Grange, koji za Hirscherom zaostaje 12 stotinki.

Već četvrti Benjamin Raich broji za sunarodnjakom Hirscherom zaostatak od 60 stotinki.

Rezultati slaloma u Wengenu, prva vožnja (neslužbeno):

1. Marcel Hirscher (Aut) 52.37

2. Ivica Kostelić (Hrv) +0.09

3. Jean-Baptiste Grange (Fra) +0.12

4. Benjamin Raich (Aut) +0.60

5. Andre Myhrer (Šve) +0.73...

Šamšal i Zrnčić-Dim bez druge vožnje



Ivica Kostelić bit će jedini hrvatski predstavnik u drugoj slalomskoj vožnji utrke Svjetskog kupa koja se ove nedjelje održava u švicarskom Wengenu...

Preostala dvojica hrvatskih skijaša nisu se uspjeli pridružiti Ivici u drugom laufu, pa je tako Natko Zrnčić-Dim zauzeo 38., a Dalibor Šamšal 46. mjesto. Zrnčić-Dim ja za najboljim zaostao 4.06 sekunde, dok mu je do druge vožnje nedostajalo sedamdeset stotinki. Šamšal je za vodećim Hirscherom zaostao 5.27 sekundi, dok mu je za ulazak u trideset najboljih nedostajalo bolje vrijeme za jednu sekundu.

Podsjetimo da je vodeći nakon prve vožnje austrijski skijaš Marcel Hirscher. Ivica za njim zaostaje devet stotinki, dok Francuz Jean-Baptiste Grange na trećem mjestu broji minus od 12 stotinki za Austrijancem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:16