RITMIČKA GIMNASTIKA

Ledo organizator 'Friendship tournamenta 2010'

Klub ritmičke gimnastike 'Leda' izvršni je organizator Međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici 'Friendship tournament 2010' koji će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole P. Zrinski u Zagrebu 27. ožujka 2010. godine.

Na natjecanju će sudjelovati klubovi iz Rusije (2 kluba: klub Sportschool 74 iz Moskve i Krasnoyarsk), Kazahstana, Češke (2 kluba: klub SKMG Havirov, SKP Brno), Mađarske (klub Csepel sport club), Italije (klub AS Udinese), Bugarske (2 kluba: ELIT Stara Zagora i Velbujd Kyustendil), Austrije (kluba: Allgemeiner turnverein Graz), Slovenije (4 kluba: Branik Maribor, SD Moste iz Ljubljane, KRG Narodni dom-Ljubljana i KRG Šiška iz Ljubljane), Srbije (2 kluba: Ritam iz Beograda i GK Paračin), BiH (2 kluba: Olimpik Sarajevo i Sloboda iz Tuzle) te 10 klubova iz Hrvatske (KRSG Poreč, GK Vindija iz Varaždina, KSRG Gazela iz Pule, KRSG Rondo iz Osijeka, klub Arabesque iz Rovinja, Šd Sirena iz Zadra, GK Dišpet iz Šibenika, GK Maksimir iz Zagreba, KRG Zagreb i klub ritmičke gimnastike ‘LEDA’ iz Zagreba).

U subotu 27.03., natjecanje će se održati u 2 dijela.

Prvi dio natjecanja održava se u prijepodnevnim satima (od 09.00 do 12.00 sati) i to prema propozicijama nacionalnog gimnastičkog saveza. Nastupiti će 50 gimnastičarki u 5 kategorija (mini, mlađe kadetkinje, kadetkinje, juniorke i seniorke).

U poslijepodnevnim satima održati će se Međunarodni turnir s početkom u 13.30 sati prema propozicijama međunarodne gimnastičke organizacije (FIG-a) i nastupiti će 65 gimnastičarki u 4 starosne kategorije (mlađe kadetkinje, kadetkinje, juniorke i seniorke).

Na natjecanju će se ukupno predstaviti 28 klubova s ukupno 115 gimnastičarki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:03