NEVJEROJATAN PODVIG

LETEĆI DJEDICA Kasai (41): 'Mirovina? Nema šanse, za četiri godine u Koreji idem po zlatnu medalju!'

Japanski 'penzioner' postao četvrti najstariji osvajač medalje na zimskim igrama
 AFP

Ole Einar, pomakni se u stranu. Zimske olimpijske igre u subotu su dobile novog junaka “penzića”. Nevjerojatnih 20 godina nakon srebra u Lillehammeru, Noriaki Kasai uzeo je medalju istog sjaja na velikoj skakaonici u Sočiju.

Natječući se sa skakačima od kojih neki nisu bili ni rođeni kada je on prvi put nastupio u Svjetskom kupu, Kasai je postao četvrti najstariji osvajač medalje na zimskim igrama. Premda su mu daljine u zbroju bile veće od onih olimpijskog pobjednika Kamila Stocha (139+133,5 m), japanski je djedica u utrci za zlato tijesno izgubio zbog stilskog dojma.

- Htio sam zlato, ali i ovo je kao ispunjenje sna. Tolike sam se godine natjecao na olimpijskim igrama i uvijek su to bila razočaranja, sve dosad. Ne mogu vam opisati kako je ovo dobar osjećaj - rekao je Kasai, koji je od Albertvillea 1992. nastupio na svim Igrama.

‘Nedostaje mi zlato’

Ako ste mislili da je sada dosta, e nije. Kasai najavljuje da će skakati i sa 45 godina, s druge strane Japanskog mora u Pyeongchangu.

- Mirovina? Nema šanse. Skakanje je moj život i želim nastupiti na Igrama 2018. Tamo ću loviti zlatnu medalju koja mi je sada pobjegla. U mojem je karakteru da se borim do kraja, sve dok me tijelo služi - kaže nevjerojatni Noriaki kojega je ranije tijekom karijere pratio nadimak Kamikaza.

Brončani Peter Prevc jedan je od onih koji još nisu bili na ovom svijetu kada je Kasai ulazio u svijet letenja.

- Imam golemi respekt za njega. Kada smo se borili za medalje, rekao sam sâm sebi: 'OK, znači imaš još 20 godina da se usavršiš' - rekao je Prevc.

Stoch: Neću tako dugo

Dvostruki zlatni Kamil Stoch nazvao je Japanca “velikim čovjekom i velikim karakterom”.

- Svaka mu čast, ali znam da ja sa 41 godinom neću skakati. Za 15 godina se vidim negdje na lijepoj plaži s koktelčićem u rukama, a ne na Zimskim olimpijskim igrama - nasmijao se Stoch.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:38