5. KOLO LIGE PRVAKINJA

Minimalan poraz Podravke od Leipziga

Koprivnica, 090110.U Koprivnici u novoj sportskoj dvorani Gimnazije igra se rukometna utakmica 5. kola Lige prvakinja izmedju RK Podravke Vegete i HC Leipzig-a.Na slici: Andrea Penezic.Foto: Nikola Wolf / CROPIX
 Nikola Wolf / CROPIX

Podravka Vegeta tri četvrtine utakmice lovila je prednost Leipziga u utakmici 5. kola A grupe Lige prvakinja. Pola minute prije kraja Leipzig je vodio 28-29, Podravka Vegeta imala je napad, Pasičnik ga je upropastila i Leipzig je pobijedio.

Krivnja poraza je na igračicama Podravke Vegete, jer nisu iskoristile ''zicere'', a u obrani su primale nemoguće golove. Podravka Vegete nastupila je bez kapetanice Tatari, koja neće tako skoro na parket. Vratila se s tretmana iz Pule, ali je bila u gledalištu. Zamjena je bila Dragišić, Umjesto u Osijek otišle Lovrak zamjena je bila Pongrac, a Zovko je dodao i 15-u igračicu Beljo.

Viborg je u Danskoj pobijedio Byasen 29-22 (13-10) i osigurao četvrtzavršnicu natjecanja, a pobjednik iz Koprivnice mogao je računati na nastavak u Europi. Podravka Vegeta ima izgleda samo u slučaju pobjede nad Viborgom na gostovanju u Danskoj i pobjede Leipziga nad Byasenom.

Do 16. minute utakmica je bila izjednačena. Rezultat je bio 7-7, a onda je Leipzig više koristio Podravkine greške, nego što je Podravka koristila izgubljene lopte i promašaje gošći. U 25. minuti Leipzig je vodio 9-12. Podravka nije našla načina da zaustavi Augsburg na lijevom krilu, Gaće je bila opasolutno neaktivna, Müller je postizala golove iz daljine, koji su još uvijek enigma za obranu Podravku, a ostale su pridodavale. U zadnjim ekundama primile su krasan gol Leipziga, ali glup za obranu, To je bio prvi gol Rösler. Penezić i Pasičnik donekle su održavale ''probavljivu'' razliku, dok su Jelčić (7+1) i Schulke (11) bile u razlici koja je i bila na kraju poluvremena: tri za Leipzig.

U drugom dijelu utakmice u 40. minuti uhvaćen je priključak na 18-18, zahvaljujući Kožnjak i Pasičnik, ali je kod 19-20 baš Kožnjak promašila kontru i to je bio početak kraja. Rösler je na crti ''vrtjela'' lijevu stranu obrane kako je htjela, razigrala se Kudlacz na lijevom krilu, nastavila seriju Augsburg i ništa nije vrijedilo 10 golova Penezić i 9 Pasičnik. Podravka Vegeta nedorasli je suparnik jačim ekipama, jer nema dovoljno igračica ni za prvih sedam, jer ''dječji vrtić'' nije mogao ništa pomoći (ušle su na kratko Čović i Vukojević).

No, da se ne zavaravamo: Podravka Vegeta odlukom Uprave ''okljaštrena'' je za 5-6-7 igračica, pa su i osvojena četiri boda više od očekivanja. Ne može vladati zadovoljstvo, ali to su činjenice.

PODRAVKA VEGETA - LEIPZIG 28-29 (12-15)

KOPRIVNICA - Dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 1600. Suci Michael Johansson i Jasmin Kliko (Obojica iz Švedske. Delegat EHF-a Marek Szajna (Poljska).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (8+0), Jelčić (7+1); Čović, Vukojević, Kožnjak 5, Pongrac, Beljo, Petković 2, Zebić 1, Gaće 1, Dragišić, Poljak, Šerić, Pasičnik 9(2), Penezić 10(1). HC

LEIPZIG: Schülke (18+1), Plöger (-+0); Ommundsen 1, Holmgren 1, Ulbricht, Augsburg 6, Daniels, Eriksson, Kudlacz 4, Rösler 5, Wiren, Müller 9(7), Urne 1. SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(3), HC Leipzig 4(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 8 minuta (Zebić 2+2, Kožnjak i Penezić po 2), HC Leipzig 12 minuta (Urne 2+2+2, diskv. u 41. minuti, Holmgren, Ulbricht i Müler po 2). CRVENI KARTON: Renate Urene (41., tri žuta kartona). IGRAČICA UTAKMICE: Katja Schülke (HC Leipzig). (Ivo Čičin Mašansker/EPEHA)









Friščić, Koren i Pucar navijali za Podravku

Utakmicu Podravka Vegete i Leipziga pohodilo je puno poznatih lica iz javnog života. Tako su utakmicu gledali Josip Friščić, potpredsjednik Sabora, Marin Pucar, član Uprave Podravke , Darko Koren, Koprivničko – križevački župan svi članovi Hrvatske seljačke stranke. Osim stranačkih lica, utakmicu su posjetili i Zlatko Dalić, trener Slaven Belupa i Robert Markulin, direktor Slaven Belupa. (Hrvoje Jurčić/Podravski list)

Rukomet, Liga prvakinja, 5. kolo, skupina A:

Viborg – Byasen 29-22 (13-10)

Podravka – Leipzig 28-29 (12-15)

Redoslijed: 1. Viborg 7 bodova, 2. Leipzig 5, 3. Byasen 4, 4. Podravka 4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:24