SRAMOTNA ODLUKA

Najbolji sportaš Hrvatske i Jugoslavije svih vremena dobit će spomenik iza benzinske crpke!?

 Cropic/Goran Šebelić

Grad Pula, odnosno gradonačelnik Boris Miletić, prihvatio je prijedlog Odbora za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova na području Pule koji je već izazvao negodovanje u hrvatskoj sportskoj javnosti. Po tom bi prijedlogu spomenik najvećem hrvatskom sportašu 20. stoljeća Mati Parlovu trebao biti postavljen u parku kod pulske Arene, između dva ulaza na Karolinu, a iza spremnika benzinske crpke!?

'Park je lijepo uređen, ali u njega ulaze dva kućna ljubimca ujutro i jedan zaljubljeni par poslijepodne. Spomenik bi bio postavljen neposredno iza spremnika benzinske crpke, potpuno neprimjereno najvećem sportašu i jednom od simbola Pule', piše Novi list.

" frameborder="0" allowfullscreen>

Inicijativu za postavljanje spomenika dvostrukom europskom i svjetskom boksačkom prvaku, koji je još za života proglašen najboljim hrvatskim sportašem 20. stoljeća, dao je Hrvatski boksački savez još u listopadu prošle godine. U inicijativi je priložena i suglasnost obitelji Mate Parlova te je predloženo nekoliko lokacija - ona na Korzu nasuprot kafića Mate Parlova i u parku ispod Arene.

Odbor za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova na području Pule je inicijativu prihvatio, ali i predložio dvije druge lokacije te na kraju odabrao rješenje u parku između dva ulaza na Karolinu.

Cijela priča mogla bi na kraju dobiti neugodni epilog za Grad Pulu - s obzirom da je boksački savez već odabrao rješenje umjetnika Ante Jurkića, moguće je da spomenik na kraju bude postavljen u Zagrebu umjesto u Puli, piše Novi list.

Slavni hrvatski boksač i olimpijski, europski i svjetski osvajač zlatnog odličja (poluteška kategorija) za bivšu Jugoslaviju je u karijeri boksao 310 susreta te izgubio samo 13 puta. Umro je u Puli 29. srpnja 2008. godine.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:42