TRENER OSTAJE NA KLUPI

Nakon dugih pregovora Ted Sator produljio s Medveščakom

Zagreb,271109Hokej na ledu, EBEL liga Medvescak - Linz u dvorani Doma sportova. Novi trener Medvescaka Ted Sator.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

Nakon višemjesečnih pregovora Ted Sator potpisao je ugovor i tako i u slijedećoj sezoni ostao na čelu prve momčadi zagrebačkog KHL Medveščaka.

- Nakon poteškoća s rezultatima u dijelu prošle sezone smo se odlučili na relativno naglu i ozbiljnu promjenu u momčadi i doveli Ted Satora za novog trenera! Rezultat na kraju sezone pokazao je da nismo pogriješili u izboru. Na njega računamo i ove sezone! Pregovori su potrajali ali su i uspjeli! - riječi su kojima je predsjednik KHL Medveščak Zagreb Damir Gojanović potvrdio ostanak miljenika zagrebačke publike i velikog hokejskog profesionalca Teda Satora na čelu zagrebačkih Medvjeda i u slijedećoj sezoni!

Podsjetimo se kako je Sator na mjesto glavnog trenera prve momčadi Medveščaka krajem studenog prošle godine zamijenio dotadašnjeg trenera Enia Sacilotta. Sacilotto se nakon toga pridružio drugoj momčadi Medveščaka kao savjetnik trenera te kao pomoćnik i savjetnik trenera mlade hrvatske reprezentacije hokeja na ledu U-20 Danijela Kolomba.

- Istina je, pregovori su potrajali, ali to je ovisilo o nekoliko elemenata uključujući i moje profesionalne obaveze u Sjevernoj Americi, konzultacije sa suprugom koja je pristala doći samnom u Zagreb, konzultacije s obitelji i naravno moje pregovore vezanima uz vođenje mađarske reprezentacije. Zagreb je izvrstan grad s nevjerojatnom publikom, a Medveščak nevjerojatna priča- od momčadi do svih zaposlenika u klubu koji su iznimno profesionalni. Sve to utjecalo je na moju konačnu odluku - izjavio je kratko Ted Sator te dodao:

- Najviše od svega raduje me povratak pred zagrebačku publiku! I to ne govorim tek tako već iz razloga što je nevjerojatno da su vodstvo kluba i publika uspjeli od sporta koji je, kako su mi objasnili, gotovo nestao sa scene napraviti sportski događaj sezone! Nadam se da publika još uvijek vjeruje u našu momčad i da ćemo zajednički ovu sezonu učiniti još uspješnijom od prethodne. U klubu ima novih i starih igrača, pripreme će bit vrlo intenzivne, no siguran sam da prvu utakmicu u Grazu, a već slijedeću u Zagrebu igramo dobro pripremljeni za ove dvije opasne momčadi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:19