DOČEKALI SMO!

NAPOKON DOGOVOREN REVANŠ KLIČKA I FURYJA! Datum je poznat, a lokacija bi mogla biti prava senzacija!

Boxing - Wladimir Klitschko v Tyson Fury WBA, IBF & WBO Heavyweight Title's - Esprit Arena, Dusseldorf, Germany - 28/11/15Wladimir Klitschko and Tyson Fury at the end of a roundAction Images via Reuters / Lee Smith - RTX1X6IK
 © Reuters Staff / Reuters / REUTERS

Nakon mjeseci iščekivanja, dogovaranja pa čak i glasinama o propasti cijelog meča, dogovoren je revanš Tysona Furyja i Vladimira Klička.

Informaciju je putem Twittera prenio Peter Fury, Tysonov ujak i trener koji je otkrio da će se borba održati 9. srpnja ove godine u Manchesteru. Detalji o lokaciji bit će otkriveni na presici koja će se održati kasnije tijekom dana, ali špekulira se da bi dugoočekivani meč mogao završiti na mitskom Old Traffordu.

Kako je napisao BBC, ovo će u svakom slučaju biti veliki sportski vikend, budući da se već sljedeći dan održava finale EP-a u nogometu, muško finale Wimbledona i britanski Grand Prix Formule 1.

Britanac Fury je 28. studenog prošle godine šokirao boksački svijet pobjedom kojom je Klička mlađeg nakon gotovo devet i pol godina skinuo s trona teške kategorije i osvojio naslove po WBA, WBO i IBF verzijama. U međuvremenu je ostao bez IBF titule koja mu je oduzeta jer je inzistirao da brani naslov protiv Klička, a ne nekog nepoznatog izazivača kojeg će odrediti ta organizacija (Na kraju je naslov osvojio Amerikanac nikad-prije-za-njega-čuli-nismo Charles Martin koji će ga ove subote u Londonu braniti protiv najveće nade teške kategorije Anthonyja Joshue).

Koliko god je prvi meč bio senzacionalan u rezultatu, toliko je borba bila katastrofalna. Fury je plesao oko Klička i skupljao bodove, a veliki Ukrajinac je izgledao kao da ne zna što bi s većim i bržim suparnikom te je jedva uputio pošteni udarac do posljednje runde. Britanac je zasluženo slavio i de facto započeo novu, po svemu sudeći, zanimljiviju eru teške kategorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:19