GOLUŽA JE KANDIDAT

Nenad Kljaić više nije trener CO Zagreba: Gadi mi se sve, ovo je dno dna!

    AUTOR:
    • Predrag Žukina

  • OBJAVLJENO:
  • 01.02.2011. u 11:43

Nenad Dugi / Cropix

Kao što su mnogi pretpostavljali, dugački jezik stajao je Nenada Kljaića trenerskog mjesta u CO Zagrebu. Zdravko Zovko, Ivica Obrvan, Silvio Ivandija i Slavko Goluža potencijalni su njegovi nasljednici

ZAGREB - Nenad Kljaić više nije trener rukometnog prvaka CO Zagreba, tako je u utorak ujutro odlučio klupski Odbor za hitnost u kojemu glavnu riječ ima, naravno, Zoran Gobac.

Objašnjenje klupskog direktora Bartola Kaleba bilo je lakonsko:

- Nenad Kljaić nema trenersku licencu, a to si klub našeg rejtinga više nikad nema namjeru dopustiti. Riječ je o čisto pravnom problemu, nije se Nenad Kljaić nikome u klubu zamjerio. Tijekom dana razgovarat ćemo s kandidatima za njegova nasljednika i već će se u srijedu znati tko će voditi momčad u nastavku natjecanja u Ligi prvaka i domaćem prvenstvu. Isti je razlog bio i kad smo smijenili Senjanina Maglajliju i Mirka Bašića.

Na listi Kljunovih nasljednika “po starosti, a ne prioritetu ili simpatijama”, kako je to naglasio Kaleb, su: Zdravko Zovko, Ivica Obrvan, Silvio Ivandija i - izbornik Slavko Goluža.

Bez obzira na “činjenicu” da se “Kljaić nikome nije zamjerio”, mnogi su spremni ustvrditi da je baš to razlog njegove smjene. Podsjećamo, Kljaić je tijekom SP-a u Švedskoj nekoliko puta otvoreno kritizirao izbornika Slavka Golužu koji je, kako se to pokazalo, pod “zaštitom” Zorana Gopca. Nenad Kljaić uvjeren je da je baš to razlog njegove smjene:

- Gadi mi se sport, rukomet, gadi mi se sve, ovo je dno dna. Ovaj put idem do kraja i ovaj ću put reći sve. Smijenjen sam jer nemam licencu? To je smiješno. Već sam prije upozoren da je neću dobiti, iako sam na Fakultetu za fizičku kulturu praktično pred diplomom. Zasad ću potražiti savjete svog odvjetnika. Pričekat ću i službenu odluku o smjeni, a onda ću na konferenciji za novinare (u četvrtak, petak) reći i iznijeti sve što se događa u rukometu. Uostalom, još prije nekoliko dana mogao sam zadovoljiti formu i kod HOO-a upisati seminar za trenera. To bi zadovoljilo formu, ali onda bi našli neki drugi razlog - zaključio je Kljaić.

Pravi se potres u rukometu, dakle, tek čeka. Ne treba vjerovati da je Kljaić odlučio prijetiti i blefirati “praznom” puškom, iako je poznat po britkom jeziku.

- Mnogi ljudi iz Saveza, oni koji su bili u Švedskoj, ušančeni u strukturama, ‘futrali’ su Zorana Gopca svakakvim pričama. To su oni iz viceva o Muji i Hasi: ‘Mujo, ne talasaj’. Da nije riječ o licenci, našlo bi se nešto drugo. Isto je i s ‘Gospodinom nedodirljivim’, izbornikom Golužom. Zar sam ja krivac i za neuspjeh i za peto mjesto? Bilo bi mu bolje da se koncentrirao na momčad i pripremu utakmica, a ne na sve drugo - podsjetio je Kljaić na međusobnu “prepisku” putem medija.

U klubu su, nakon svega, ipak uvjereni da smjena na klupi neće utjecati na stanje momčadi uoči nastavka natjecanja u Ligi prvaka. No, to je sada marginalna tema, prvo ipak treba pričekati s čime će Nenad Kljaić “istrčati” u najavljenom obraćanju javnosti. Prije četiri godine nije mu legla prva “cipela” koju je dobio u klubu neposredno nakon priprema u kojima je imao loše rezultate.

29. kolovoza 2007.

Nakon loših rezultata na pripremnim turnirima Kljaić dobio otkaz u CO Zagrebu

22. ožujka 2010.

Nakon smjene Senjanina Maglajlije i Mirka Bašića, Kljaić je drugi put trener CO Zagreba

25. siječnja 2011.

Nenad Kljaić javno kritizirao igru rukometne reprezentacije na SP-u u Švedskoj

27. siječnja 2011.

Nenad Kljaić u medijima opet govorio o Golužinoj krivnji iako je u Golužinu obranu stao Zoran Gobac

1. veljače 2011.

Nenad Kljaić smijenjen s mjesta trenera CO Zagreba. Najavio da na tome neće završiti

Izdvajamo