OSOBNI RAZLOZI

Odgođen izbor glavnog tajnika HOO-a

Komisija za pripremu i provedbu postupka za izbor i imenovanje glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), koji se trebao održati u ponedjeljak, zbog spriječenosti jednog od dvojice kandidata Tomislava Paškvalina, odgodila je izbor do 20. svibnja, odlučilo je Vijeće HOO-a na današnjoj sjednici.

Na natječaj za glavnog tajnika HOO-a prijavili su se dosadašnji glavni tajnik Josip Čop (59) i Tomislav Paškvalin (52).

Na sjednici Vijeća HOO-a izmijenjene su i dopunjene liste korisnika Razvojnih programa HOO-a. Potencijalna A olimpijska kandidatkinja za OI u Riju 2016. postala je Marija Marović (streljaštvo), a za ZOI u Sočiju 2014. Anja Štefan (snowboard).

Program individualne skrbi o mladima koristit će Boran Berak i Monika Berulec (karate), te Lucija Vlah, Filip Špoljarec, Katarina Galenić, Maja Pavlinić i Dorotea Sutara (badminton), a Program potpore kvalitetnim sportašima Ivana Lončarek i Ana Šimić (atletika).

Među trenere čiji će rad u 2013. sufinancirati HOO uvršteni su Miroljub Berak, trener muške kadetske i juniorske reprezentacije u karateu, te Mario Valentić, trener muške kadetske i juniorske reprezentacije u tajlandskom boksu. Na zahtjev Hrvatskog rukometnog saveza treneru mlađih dobnih kategorija Silviju Ivandiji raskida se ugovor o sufinanciranju, jer je potpisao profesionalni ugovor u drugoj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:20