MITING U ŠVEDSKOJ

POVRATAK BLANKE VLAŠIĆ U GÖTEBORGU 'Ovo je miting po mjeri veselim se nastupu'

 AFP

Samo da je ne ureknemo, ali Blanka Vlašić je baš neuništiva. Koliko je samo prepreka morala preskočiti u svojoj karijeri, i bolesti i ozljeda i svakakvih problema, da bi se svaki put vraćala još jača. Gotovo da je najbolje opisuje ona poznata filmska rečenica - “I’ll be back!” - jer Splićanka je poput kakvog atletskog Terminatora. Nikad se ne predaje i nikad ne odustaje. I na kraju uvijek pobjeđuje...

Njezin novi povratak dogodit će se u subotu u Göteborgu na atletskom mitingu koji će joj biti prvo natjecanje poslije sedam mjeseci pauze. Prisilne pauze koju su iznova obilježile ozljede. Rehabilitacija pa pripreme, to je već postala rutina za Blanku Vlašić.

Što može donijeti to prvo natjecanje, teško je reći. Samo da sve prođe u redu. To je ono čemu se nadaju u Blankinom stožeru. Rezultat skoro pa da je u drugom planu. Iako to ne možemo prihvatiti kad je takva šampionka u pitanju.

Velika nepoznanica

Blanka Vlašić ima dva natjecanja da izbori normu za SP u Sopotu, a to znači da treba preskočiti 1,94. Nekad je to išlo kao od šale. Vidjet ćemo kakva je danas.

- Ovo natjecanje je jedna velika nepoznanica i teško mi je govoriti o očekivanjima i bilo kakvim brojkama. Tek smo završili s jakim treninzima tako da ću formu tražiti kroz natjecanja. Ovo je miting po mjeri, a ja sam jako uzbuđena i veselim se nastupu. Ne usuđujem se govoriti o očekivanjima - rekla je Blanka Vlašić uoči odlaska u Göteborg.

Minimum i maksimum

Umjereni optimizam, to je priča koju smo slušali iz njezina stožera. Joško Vlašić priznao je da su svi pokazatelji tu i da ne bi smio izostati dobar rezultat. Ali, idemo korak po korak...

- Znamo što nam je minimum, ali još uvijek ne znamo što nam je maksimum. Kod Blanke je prisutan natjecateljski naboj tako da sam siguran kako će ovo natjecanje uredno odraditi.

Kakva će biti konkurencija? Šveđanke, Hrvatica, Litavka i jedna cura s Kariba. Tu je prije svih dobra Blankina poznanica Ema Green Tregaro koja je četvrta na svjetskoj rang listi s preskočenih 1,97. Green Tregaro skače na domaćem terenu. Göteborg je njezin grad i sigurno da je prva favoritkinja mitinga. Prati je još šest Šveđanki. Od zanimljivih imena tu je i Lavern Spencer iz Svete Lucije, ali i druga hrvatska visašica Ana Šimić.

Ženski skok u vis na rasporedu je danas od 17 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:12