POGLEDAJTE VIDEO

Pärson bez težih ozljeda, ali nastup u superkombinaciji upitan

Anja Paerson of Sweden crashes into the finish following her run in the women's Alpine Skiing Downhill race at the Vancouver 2010 Winter Olympics in Whistler, British Columbia, February 17, 2010. REUTERS/Mike Segar (CANADA - Tags: SPORT OLYMPICS SKIING)
 Reuters

Švedska skijašica Anja Pärson (28) mogla bi propustiti utrku superkombinacije u četvrtak nakon strašnog pada koji je dan ranije doživjela u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Jedna od najboljih skijašica današnjice, vlasnica pet olimpijskih odličja, imala je u džepu srebro, iza nedodirljive Amerikanke Lindsey Vonn, ali je na posljednjem skoku uoči cilja pala.

Letjela je oko 60 metara prije no što je aterirala na snijeg. Pad je podsjetio na onaj poznati Hermanna Maiera na Olimpijskim igrama u Naganu 1998. Srećom, baš poput legendarnog Austrijanca, i Pärson je prošla bez težih ozljeda, ali još uvijek nije sigurno hoće li startati u superkombinaciji u kojoj je jedna od favoritkinja.

- Anja je u redu. Ima ogrebotine i ozlijeđeni list lijeve noge, ali ništa nije slomljeno. Ako ste vidjeli nesreću, jasno vam je da je čudo što uopće može hodati. O nastupu u superkombinaciji ćemo odluku donijeti nakon zagrijavanja u četvrtak ujutro. Izgledi su 50-50, vidjet ćemo hoće li biti dovoljno zdrava - kazao je trener švedske reprezentacije Ulf Emilsson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:52