OLIMPIJCI KAO POSEBNI GOSTI

Rekordan broj natjecatelja na osmoj tradicionalnoj regati Ekonomskog fakulteta

Uz organizatora, čiji se predstavnici u bliskoj budućnosti nadaju gostovanju kolega sa Oxforda i Cambridgea, te ostalih ekipa Zagrebačkog sveučilišta, u dvije utrke osmeraca nastupit će i posade iz Rijeke, Kopra, Beograda i Novog Sada

Baš poput njihovih poznatijih kolega, čiji okršaji na Temzi plijene veliku pozornost javnosti, Veslački klub „Ekonomist“ već osmu godinu zaredom organizira Regatu Ekonomskog fakulteta. Tradicionalna regata i ove će se godine održati na jezeru Jarun u Zagrebu, 24. ožujka s početkom u 15 sati, a prijavljen je rekordan broj natjecatelja. Čak 27 posada i preko dvije stotine veslača odmjerit će snage u nekoliko različitih kategorija, pri čemu će ona najvažnija, utrka Ekonomskog fakulteta, zbog velikog interesa biti razdvojena u dva dijela.

Uz organizatora, čiji se predstavnici u bliskoj budućnosti nadaju gostovanju kolega sa Oxforda i Cambridgea, te ostalih ekipa Zagrebačkog sveučilišta, u dvije utrke osmeraca nastupit će i posade iz Rijeke, Kopra, Beograda i Novog Sada. Riječ je o posljednjoj utrci dana, dok je početak programa planiran za 15:00 sati i otvorit će ga utrka studentica na 1000 metara, pod pokroviteljstvom medijskih kuća na čelu sa Sportskim novostima. Uz studente, snage će odmjeriti i profesori i asistenti Ekonomskog, Medicinskog i Fakulteta brodogradnje i strojarstva, a organizatori pozivaju Zagrepčane da iskoriste lijepo vrijeme i navijaju za svoje favorite, ili pak pozdrave posebne goste regate. Riječ o reprezentativnom četvercu na pariće (u sastavu: Valent Sinković, Martin Sinković, Damir Martin i David Šain), svjetskim prvacima iz 2010. godine i sudionicima predstojećih Olimpijskih igara u Londonu ove godine.

Program:

1) Utrka medijskih kuća - studentice (1000 m) - 15:00 h

2) Utrka profesora i asistenata (500 m) - 15:05 h

3) Utrka sponzora - studenti (500 m) - 16:25 h

4) I. Utrka Ekonomskog fakulteta - studenti (2000 m) - 17:40 h

5) II. Utrka Ekonomskog fakulteta - studenti (2000 m) - 17:45 h

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:51