SLIJEDI CRNA GORA

Rukometašice presretne: U četvrtfinalu ćemo pokušati šokirati još kojeg favorita!

Mi smo cijelo ljeto radili na 5-1 obrani, vjerujte da sam mukotrpno tražio prave igračice za te pozicije u obrani, ali nam se sve isplatilo ovom pobjedom - rekao je Canjuga
 AP

Rekao sam svojim igračima da svi očekuju poraz od Rusije, a pobjedom praktički osiguravamo četvrtfinale, kazao je nakon pobjede nad Rusijom (30:28) u 3. kolu olimpijskog turnira izbornik rukometašica Vladimir Canjuga.

Hrvatske rukometašice su prvi puta u povijesti pobijedile Ruskinje, a pobjedu je osigurala Andreja Penezić pola minute prije kraja.

"Konačno smo skinuli Ruskinje, ostaje samo Norveška kao ekipa koju još nismo svladali. Mi smo cijelo ljeto radili na 5-1 obrani, vjerujte da sam mukotrpno tražio prave igračice za te pozicije u obrani, ali nam se sve isplatilo ovom pobjedom. Sada slijedi Crna Gora, ne zaboravimo da je Budućnost prvak Europe, dakle, bit će jako teška utakmica, a o protivniku u četvrtfinalu se ne želim izjašnjavati. Pa, koga bih birao između Norveške, Južne Koreje i Francuske", zaključio je Canjuga.

Andreja Penezić bila je najbolja igračica utakmice s 10 zgoditaka, a zabila je i pobjednički u zadnjoj minuti.

"Prve dvije utakmice s Brazilom i Angolom smo malo kiksale, nismo bile prave, pa je motiv bio vrlo jak. I Crnogorke su izgubile protiv Brazilki, morat će se i one vaditi na nama i to neće biti nimalo jednostavna utakmica", kazala je Penezić, dok je Kristina Franić bila najveselija.

"Konačno smo skinuli Ruskinje. Toliko puta smo igrale i nikad ih nismo pobijedile, bile su svojevrsna 'crna mačka' za nas. Dale smo svoj maksimum i ovu igru ćemo nastojati ponoviti protiv Crne Gore i Velike Britanije, a onda u četvrtfinalu pokušati iznenaditi nekog od favorita", kazala je Franić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:13