TREND KOJI RASTE

RUN CROATIA LIGA 10X10 Novi standard u svijetu trčanja

 Emica Elvedji / CROPIX

Čak pedeset milijuna osoba u EU redovito trči i to je trend koji nezaustavljivo raste. Trčanje je na mala vrata stiglo u Hrvatsku te u nekoliko godina napravilo pravi 'boom' među rekreativcima. Na taj način došlo je i do neizbježne inflacije utrka pa je sve više onih koji biraju događaje na kojima će provjeriti trenutnu formu ili pokušati poboljšati osobne rekorde.

Trkačka scena u Hrvatskoj ovih je dana osvježena projektom 'Run Croatia Liga 10X10'. Koncept je zamišljen kao deset utrka na deset kilometara u deset mjeseci. Domaćini utrka su Ludbreg, Rovinj, Osijek, Split, Trakošćan, Novalja, Pula, Šibenik, Papuk, a finale je u prosincu u Zagrebu.

- Ideja je promocija turizma i zdravog života te promocija proizvoda kroz utrke - rekao je Berislav Sokač, jedan od osnivača projekta, dodavši kako je jedan od ciljeva da hrvatski trkači masovnije putuju zemljom te kroz trčanje upoznaju krajeve u koje vjerojatno nikada ne bi otišli.

- U prvoj godini bit ćemo zadovoljni ako skupimo 700 trkača po utrci. Lijepa je to karavana koja će putovati jednom mjeseč

A kako bi organizacija utrke bila na svjetskoj razini, tu su nagrade za pobjednike, od kojih se ističe sudjelovanje u 'Run Croatia Pose Method' školi trčanja koju vode treneri s američkim licencama.

- Želja nam je trkačima pružiti nešto više od klasičnih nagrada poput medalja i majica koje se podrazumijevaju na svakoj utrci. Naravno da će tako biti i na našim utrkama, ali mi kroz sve segmente organizacije želimo sudionicima pružiti dodanu vrijednost - naglašava Sokač, dodavši kako je jedan od noviteta moderni sustav mjerenja 'Jaguar', pomoću kojeg će svaki trkač odmah po ulasku u cilj putem interneta moći saznati svoje vrijeme te pratiti kako trče njegovi konkurenti. Prva utrka 'Run Croatia' lige zakazana je za 20. ožujka sa startom na Trgu sv. Trojstva u Ludbregu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:53