POVRATAK U PROŠLOST

Šalata je spremna za ‘medvjede’!

Uskoro započinju pripreme za hokejaški spektakl u Zagrebu
 Boris Arbanas / Cropix

ZAGREB - Kultno zagrebačko klizalište 29. i 31. siječnja ugostit će dvije utakmice EBEL-a. Iako ‘vrh’ lige taj podatak još nije službeno potvrdio, u neformalnom razgovoru s jednim od zaposlenika saznali smo da su Austrijanci oduševljeni projektom Medveščaka i da s njegovom realizacijom ne bi trebalo biti problema. U skladu s tim, uskoro bi trebale započeti i prve pripreme, kako bi bivši dom ‘medvjeda’ hokejaše dočekao u optimalnom izdanju.

- Šalata je spremna, led je tu, a klizalište je otvoreno već više od mjesec dana. Medveščak je naš klub i uvijek mu stojimo na raspolaganju - rekla je glasnogovornica klizališta Vlasta Hrg-Ilić, najavivši kako je Uprava ‘medvjedima’ spremna pružiti svu tehničku i logističku potporu. Tvrdi i da je Šalata trenutno u optimalnom izdanju.

- Ove sezone se radila ‘generalka’, obavljena je prva rekonstrukcija klizališta nakon otvaranja davne 1961. godine. Postavljena je nova pista, a stara strojarnica je modernizirana i prebačena u novi prostor. U novu ‘bandu’ investirano je prije tri sezone i ona također zadovoljava kriterije EBEL-a. Nikada nismo bili spremniji! - zaključila je Hrg-Ilić.

Iako je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović najavio ‘ušminkavanje’ svih postojećih uvjeta, kao i montiranje ‘teleskopa’ kako bi se kapacitet gledališta povećao na pet tisuća mjesta, očito je kako će najveći problem organizaciji predstavljati stara konstrukcija tribina. Razmišlja se o dijeljenju komada stiropora za sjedenje, no ukoliko se na Šalati zaista planira napraviti nezaboravan ‘event’ i spektakl za prepričavanje, za komfor svih prisutnih ipak bi se trebalo otići korak dalje od toga...

Na Šalati su već gostovali Olimpija, Triglav i Mladost

U posljednjih nekoliko sezona hokejaši Medveščaka na kultnom su klizalištu odigrali nekoliko utakmica, no po važnosti i kvaliteti niti jedna se ne može mjeriti s predstojećima. Na Šalati su tako s podijeljenim uspjehom gostovali Olimpija, Triglav i Mladost, a uskoro će im se pridružiti i Villach i Vienna Capitals.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:29