NASTAVILA NIZ

Sandra nakon Stocholma: Volim kada se stvari zakompliciraju i krenu u nepoznatom smjeru...

 AP

Zlatna hrvatska diskašica Sandra Perković ove sezone gotovo da i ne silazi s najviših stepenica pobjedničkih postolja. Najviša je bila kada je to bilo najpotrebnije, na OI u Londonu, najbolja je u petak bila i u Stockholmu, na desetoj stanici u seriji Samsung Dijamantne lige.

Prije toga, slavila je u Šangaju, Eugeneu, Oslu i Monacu. Tek je u Parizu od nje bila bolja Australka Dani Samuels, Sandra je bila druga, no bio je to jedini ovosezonski Sandrin ‘podbačaj’. I to podbačaj koji to i nije, tek običan “bad day in the office”.

Sandrin ovosezonski nedostižni pobjednički niz mogao je biti prekinut kada je Darija Piščalnikova u Stockholmu u petom pokušaju bacila dalekih 66.85 i prebacila Sandrin rezultat za više od pola metra. No, 22-godišnja Zagrepčanka nije se željela predati:

- Kada sam bacila preko 66, već sam pomislila kako će to biti dovoljno za pobjedu. No, onda je Darija bacila dalje. Nisam se zbog toga predala, ostala sam pri sebi i željela pobijediti. I inače volim kada se stvari malo zakompliciraju i krenu u nepoznatom smjeru...

Naravno, uslijedio je najdulji hitac večeri i pobjedničkih 68.77 u zadnjoj seriji. Sandra je pritom srušila rekord mitinga koji joj je donio još veću prednost pred supanicima u ukupnom redoslijedu:

- Kada sam bacila zadnji put, reakcija publike pokazala mi je da je disk otišao daleko. Još sam jednom potvrdila da sam ove godine jako dobro radila i da sam zaslužila sve ovo. Potvrdila sam prvo mjesto u Dijamantnoj ligi i dobila dijamantić za taj rekord.

Sandra je nakon Stockholma nakratko otputovala za Split, no do kraja sezone očekuju je još neki izazovi:

- Bit će ludo i nezaboravno, još me do kraja sezone očekuju mitinzi u Zürichu i na kraju u Zagrebu.

Pobjedu u Dijamantnoj ligi Sandra je već odavno bila osigurala, na ljestvici vodi s čak 22 boda poslije šeste ‘serije’. S obzirom da drugo mjesto dijele Australka Samuels i Njemica Müller sa samo pet bodova (Piščalnikova 4, Barrios i Brown Trafton po 2 te Glanc i Robert Michon po 1), jasno je koliko je Sandra ove sezone bila jaka.

Za očekivati je stoga da će je u njezinom Zagrebu na zaključenju sezone ljubitelji atletike posebno srdačno pozdraviti. IAAF World Challenge Zagreb 2012. održat će se u utorak, 4. rujna 2012. u Sportskom parku Mladost.

Možda se baš i Zagrebu dogodi to da Sandra na domaćem terenu prebaci magičnu granicu od 70 metara. No, ne ostvare li se te megalomanske želje, Sandra će s punim pravom moći reći - bila je to moja godina iz snova.

Kad se samo sjetimo kako je to ružno izgledalo ne tako davno kada je olimpijsko zlato izgledalo tako daleko zbog sumnji na doping.

- Vratit ću se jača nego ikad - tada je obećala Sandra. Obećano, ispunjeno. Za veliku pobjednicu nesavladivih prepreka nema. Pokazala je to i u Stockholmu, ponovit će to, nadamo se i u Zürichu, a zatim i u Zagrebu. Nakon Londona nitko više nema pravo sumnjati. Zašto bismo dvojili u njenu sposobnost da prebaci ‘sedamdeseticu’, a zatim, zašto ne, jednog dana i svjetski rekord koji od pradavne 1988. drži Njemica Gabriele Reinsch. Zasad 76.80 djeluje tako nestvarno daleko, no Sandra je tek na početku velike karijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:37