JEDRENJE

Slobodan Velikić odradio 500 milja u Francuskoj: Četvrtu noć se slamam, ali stigao sam u cilj. Ne mogu skinuti osmijeh s lica, jedva čekam novu regatu

Slobodan Velikić
 Facebook

Nakon Vedrana Kabalina koji je pobijedio na regati 222 MiniSolo i drugi hrvatski predstavnik na samačkoj regati Mini-Transat Slobodan Velikić odradio je pripremnu regatu. S jedrilicom dužine 6,5 metara nazvanom Sisa 2 odradio je u Francuskoj Mini en Mai duljine 500 milja te zauzeo 29. mjesto među serijskim brodovima. Hrvatski kormilar je i dalje u Francuskoj koja je poznata kao meka oceanskog jedrenja gdje planira odraditi još jednu regatu - Trophée Marie-Agnès Péron (start je 8. lipnja, duljina 220 milja).

- Bilo je vedro i hladno. Ta Bretonska proljetna jutra znaju biti prilično hladna, uz more i vlažna. Među prvima idem na more što više osjetiti Sisu i još jednom sve provjeriti, a nešto i prvi put. Polako, bez poginuća. Spreman sam za prvi trening od 500nm solo. Osim Sise, na startu je od prijavljenih 80 brodova na more izašlo još 71 Mini, napisao je Velikić uoči starta.

Klasa Mini je osim borbe s prirodom, borba i sa samim sobom. 500 milja jedrenja je dobar test za sve što ih čeka na Transatu kada ih čeka preko 4000 milja od Francuske do Martinika.

Facebook

- Četvrtu noć regate se slamam. Ne znam točno koji je razlog, ali ne mogu biti bistar, ne mogu fokusirati pogled, gledam vani svjetla lanterni, ne mogu brojati..idem spavati, nakon 30 min, opet ista stvar. Mozak se ne može probuditi, a ja sam svjestan svoje beskorisnosti na brodu. Srećom, vjetar pojačava pa i drugi spuštaju jedra i sa 25 čv dolazimo prema cilju, a ja ne znam kako da se razbudim. Bunilo je trajalo do jutra i s prvim zrakama sunca u 8 ujutro ulazim u cilj, kao 29 od 52 jedriličara u klasi serijaca. Pred koji trenutak sam opet odjedrio regatu. Čitajući zabilješke, lako je bilo sve vizualizirati, a malo je teže skinuti ovaj osmjehić s lica. Koja super regata!!! S dobrim okusom u ustima i gruvom u glavi jedva čekam novu regatu, prenio je Velikić na svom blogu http://www.risailingteam.com nakon svog prvog testa u 2017. godini.

Posljednju provjeru za Mini-Transat Kabalin i Velikić će imati na Mini Fastnetu u drugoj polovici lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:48