KULTNO NATJECANJE

U MOSTARU POČINJE RED BULL CLIFF DIVING SVJETSKO PRVENSTVO Starim mostom petu godinu zaredom zagospodarit će najbolji svjetskih skakača i skakačice

    AUTOR:
    • Vid Barić

  • OBJAVLJENO:
  • 23.08.2019. u 13:55

 

U Mostaru je sve je spremno za novi adrenalinski okršaj najboljih svjetskih skakača i skakačica u vodu na Starom mostu. Mostarska publika će petu godinu zaredom uživati u nevjerovatnim skokovima planetarne cliff diving elite, na pretposljednjoj stanici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019.

Danas popodne, u 15 sati, sada već kultno mostarsko natjecanje otvorit će se izvođenjem prve dvije serije skokova sa visine od 21 (u konkurenciji žena), odnosno 27 metara (u konkurenciji muškaraca). Veliko finale na rasporedu je sutra, u subotu 24. kolovoza, od 13 sati.

Catalin Preda of Romania dives from the 27 metre platform on Stari Most during the first training session of the sixth stop of the Red Bull Cliff Diving World Series in Mostar, Bosnia and Herzegovina on August 22, 2019.
Dean Treml / RED BULL CLIFF DIVING SVJETSKO PRVENSTVO
 

Prvi favoriti ovog vikenda svakako su aktualni prvak i prvakinja, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland, koji bi dobrim nastupima u Mostaru stanicu prije kraja sezone osigurali obrane titula.

Hunt će, ipak, imati nešto teži posao, jer se nakon višemjesečne pauze uzrokovane povredom vraća njegov rival, Rumunj Constantin Popovici, jedini koji ga je ove godine pobijedio, na natjecanju u Irskoj. S druge strane, od natjecanja se zbog povrede do kraja sezone oprostila Meksikanka Adriana Jimenez, prošlogodišnja pobjednica na Starom mostu i jedna od najvećih suparnica Iffland.

Maria Paula Quintero of Colombia dives from the 21 metre platform on Stari Most during the first training session of the sixth stop of the Red Bull Cliff Diving World Series in Mostar, Bosnia and Herzegovina on August 22, 2019.
Dean Treml / RED BULL CLIFF DIVING SVJETSKO PRVENSTVO
 

Naravno, tu je još mnogo sjajnih skakača koji uvijek mogu bljesnuti, a treba imati na umu da Stari most donosi sreću natjecateljima s pozivnicom (čak šest ih je u prethodne četiri godine bilo na pobjedničkom postolju). U svakom slučaju, sve upućuje na to da će natjecanje opet biti vrlo uzbudljivo i napeto.

Romina Amato / RED BULL CLIFF DIVING SVJETSKO PRVENSTVO
 

Redoslijed kojim skakači nastupaju na Red Bull Cliff Diving natjecanjima tradicionalno se određuje kroz neku zanimljivu igru. Ove godine u Mostaru skakači su vozili zip-line od Lučkog mosta do platoa ispod Starog mosta - i što su brži bili, zauzimali su bolje startne pozicije.

Dean Treml / RED BULL CLIFF DIVING SVJETSKO PRVENSTVO
 

Koncertom Kontre i Indiga ispred Hamam muzeja večeras počinje i Old Town Street Fest, a nakon njih na scenu će izaći legendarni splitski reperi TBF. Na pet bina u Starom gradu bit će još mnogo odličnih koncerata, nakon kojih u klubu Alibaba slijedi Brown Sugar RnB party sa DJ Soulom i Merakoonom.

Stari most će danas biti zatvoren za prelazak u periodu od 14:30 do 17:00 sati, kao i u subotu od 12:30 do 15:30. Ulaz je oba dana natjecanja slobodan, a organizator natjecanja gledateljima preporučuje da do mosta dođu s desne strane, odakle se najlakše mogu spustiti na plato.

Dean Treml / RED BULL CLIFF DIVING SVJETSKO PRVENSTVO
 

Tagovi

Izdvajamo