'RAD S DJECOM JE ZANIMLJIV'

UPOZNAJTE ZVIJEZDU OVOGODIŠNJE ODBOJKE NA PIJESKU VALENTINU VRBANC Sportsku zvijezdu opušta svakodnevni rad s djecom na Goljaku

 
Valentina Vrbanc
 Invertum

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku bliži se kraju. Jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjih turnira je višestruka pobjednica Valentina Vrbanc.

Ova 27–godišnja Zagrepčanka osvojila je dva od tri održana turnira ovog ljeta u Hrvatskoj, te dva u Sloveniji. Ovih dana Valentina zajedno s partnericom Sarom Radanović predstavlja Hrvatsku na Mediteranskim igrama u grčkom Patrasu. Iako će propustiti ovotjedni turnir koji se u Đurđevcu igra ovog vikenda, svakako će nastupiti na posljednjem u Zagrebu koji se igra od 6. do 8. rujna.

Invertum
Valentina Vrbanc

Naša reprezentativka pijesak svakog dana zamjenjuje radom s djecom u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak. Ovaj posao je posebno veseli i svaki dan pred nju stavlja nove izazove.

- Rad s djecom zaista je zanimljiv, ali i iznimno zahtjevan. Djeca imaju različite poteškoće, svako dijete je individua te se svakom djetetu pristupa drugačije. Sa svakim djetetom nastojim postići cilj da ono može što samostalnije funkcionirati - otkriva Valentina i dodaje: Završila sam Zdravstveno veleučilište u Zagrebu i trenutno radim u Specijalnoj dječjoj bolnici Goljak u području radne terapije. Teško je usporediti težinu odbojke i rada s djecom. To je različita vrsta odgovornosti i djeca tu ipak prednjače.

Odbojka je velika Valentinina ljubav. Kako živi blizu odbojkaških terena na Jarunu, ovaj poziv nije bila teška odluka.

Invertum
Valentina Vrbanc

- Već kao mala djevojčica odlazila sam na Jarun gledati ovaj sport koji je bio vrlo popularan. Tako sam krenula pomagati u dvorani kao sakupljačica lopti i slično. Uživala sam u nastupima svjetski poznatih ekipa. Tamo je bio jedan trener Grga Trimčevski koji nam je odlučio pokazati osnove odbojke. Igrati sam počela sa svojom suigračicom iz dvorane i tako je sve počelo. Kada bi završila sezona u dvorani, u ljetnom periodu nastavili bi s pijeskom - govori Valentina i dodaje: Odbojkom na pijesku bavim se od šesnaeste godine, a na ovakve turnire počela sam odlaziti s otprilike dvadesetak godina. Nisam uvijek bila s istom partnericom jer potrebno je uskladiti niz stvari poput posla i svakodnevnih obaveza za prijavljivanje na turnire.

Igrati na visokim temperaturama nije lako, vrući pijesak može ostaviti i posljedice na stopalima, ipak ima svojih čari.

- Moj dan na turniru ovdje izgleda tako da sam na pijesku od ranog jutra. Prva utakmica uvijek počinje otprilike već oko 9 sati. Prije utakmice odradimo zagrijavanje, a nakon nje mali odmor. S obzirom da se nalazimo na plaži ovdje imamo priliku popiti kavu, pojesti i međusobno se družiti. Nakon odmora već slijedi priprema za sljedeću utakmicu no ovdje svakako imamo prilike popiti piće i međusobno se družiti. Frizure i stajlinzi na pijesku uvijek su sportski i decentni. Kosa je uvijek svezana u punđu ili rep, zaštitni faktor protiv sunca nezaobilazni je rekvizit dok se šminka uglavnom ne koristi - zaključila je Valentina.

Invertum
Valentina Vrbanc

Turnire u Đurđevcu i Zagrebu mogu igrati svi, a sve informacije i prijave možete pronaći na službenoj web stranici www.hos-cvf.hr. Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku organizira Hrvatski odbojkaški savez uz grad Đurđevac, grad Zagreb i partnere.

Sponzori prvenstva su HEP kao službeni pokrovitelj, Podravka, Hrvatski telekom, JANAF, Maistra, Autowill, Hrvatska Lutrija i Jana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:58