VESLANJE U BRANDENBURGU

VELESILA NA VODI Braća Martin i Valent Sinković uzeli zlato, Damir Martin obranio naslov!

 Ranko Suvar / CROPIX

Martin i Valent Sinković nastavili su svoj neprekidni niz i ostvarili novi hvalevrijedan uspjeh osvojivši zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Brandenburgu.

Hrvatski veslači, svjetski prvaci u dvojcu na pariće krenuli su jako na startu i na svim prolaznim vremenima s lakoćom održavali prednost. U cilj su stigli prvi s vremenom 7:06.33 što je bilo malo više od 7 sekundi prednosti u odnosu na Nijemce. Treće mjesto pripalo je Litvancima sa 11 sekundi zaostatka.

- Teški su uvjeti i veliki valovi, ali mi smo se pripremali za sve. Ovakvi slični vremenski uvjeti nas očekuju u Riju pa mi je drago da smo vidjeli na čemu smo - izjavio je nakon utrke Valent Sinković.

- Imali smo jaču konkurenciju u odnosu na Varese jer su nastupili i Nijemci i Litvanci, tako da je ovo bila prva veća provjera forme. Jako smo zadovoljni utrkom i načinom na koji smo kontrolirali ove skoro nemoguće vremenske uvjete – reko je Martin Sinković.

Zanimljivo je kako su braća Sinković od 2009. godine do danas imali mogućnost sudjelovanja na 23 natjecanja. Od toga su sudjelovali na 19, a na čak 16 su osvojili zlatnu medalju uključujući i ovo Europsko prvenstvo u Brandenburgu.

Nakon ovakve majstorske završnice i pobjede, Martin i Valent Sinković nastavljaju sa pripremama za Olimpijske igre u Riju, a do tada ih očekuju još 2 Svjetska kupa.

----------------------------------

Damir Martin obranio naslov

Hrvatski veslač Damir Martin obranio je naslov europskog prvaka nakon što je u nedjelju slavio u finalu samaca na EP u Brandenburgu s vremenom 8:05.59.

Do srebra je s čak 14 sekundi zaostatka doveslao Litvanac Mindaugas Griskonis (8:19.30), a bronca je pripala svjetskom prvaku Čehu Ondreju Syneku (8:25.40).

Martin je kao i u polufinalu bio vrlo uvjerljiv i vodio je od samog početka utrke.

Danas je u finalu lakih samaca nastupio i Luka Radonić koji je utrku završio na šestom mjestu s vremenom 7:49.73. Zlato je osvojio Slovak Lukas Babac s vremenom 7:33.49.

U ženskoj konkurenciji u finalu B dvojca bez kormilaca su sestre Karla i Marcela Milošević zauzele peto mjesto (7:41.52) zauzevši ukupno 11. mjesto.

----------------------------------

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 16:46