KONAČNO POSTOLJE

VELIČANSTVEN USPJEH HRVATSKOG SKIJAŠA U ADELBODENU Filip Zubčić ostvario rezultat karijere, najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.01.2020. u 14:44

Croatia's Filip Zubcic reacts in the finish line after the second run of the Men's giant slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup, on January 11, 2020 in Adelboden. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Fabrice Coffrini / AFP

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu kojeg su skijaši u subotu vozili u švicarskom Adelbodenu, što mu je najbolji rezultat u karijeri, dok je pobjeda pripala Slovencu Žanu Kranjecu.

Kranjec je u drugoj vožnji bio najbrži s vremenom 2:27.90, a Zubčić je bio sporiji 29 stotinki (2:28.19), dok treće mjesto dijele Francuz Victor Muffat-Jeandet i Norvežanin Henrik Kristoffersen (2:28.54).

Ovo je najbolji rezultat Zubčića u karijeri i najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića. Drugi hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Elias Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju, prvu je završio na 48. mjestu.

U poretku skijaša u veleslalomu Kranjec je preuzeo prvu poziciju sa 270 bodova, drugi je Norvežanin Kristoffersen sa 253 boda,  a treći Francuz Alexis Pintazurault sa 172 boda. Zubčić je na šestom mjestu sa 138 bodova.

U ukupnom poretku vodi Kristoffersen sa 531 bodom, drugi je Kilde sa 519 bodova, a treći Pintaurault sa 501 bodom. U ukupnom poretku skijaša Zubčić zauzima 26. mjesto sa 159 bodova.

Sutra, u nedjelju, u Adelbodenu skijaši voze slalom u kojem Hrvatska ima pet predstavnika.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo