SNIMKA ZA POVIJEST

VIDEO: LUDO SLAVLJE GOSPARA Nećete vjerovati kakvu su mizeriju od nagrade dobili prvaci Europe

 Facebook

Gruž od slavlja gori, na Margit Szigetu se hrvatska pjesma ori. Jug CO je četvrti put u povijesti postao prvak Europe. Prvi puta izvan svog grada, dokazavši time da nije samo domaćinska momčad, koja na europski tron može samo kada završnu utakmicu ili turnir organizira kod kuće. I još nešto. U povijesti ovog kluba, a ona je začeta još 1923, upravo će ova sezona ostati upamćena kao najuspješnija. Zato što su jugaši osvojili baš sve što su mogli, čak četiri trofeja! Domaće prvenstvo i kup, Triglav ligu i sada ligu prvaka.

U biti, 1996. Jug CO je također osvojio četiri trofeja (tada nije bilo regionalne lige, već su uzeli europski Superkup kao četvrti), ali ova četiri su kvalitativno jača, a osim toga u igri je i peti trofej. U jesen, europski Superkup protiv Brescie, pobjednika Eurokupa.

Iako je slavlje na bazenu i u svlačionici bilo veliko, a imalo je i zašto biti, tužna je činjenica da su Jugaši za naslov prvaka Europe nagrađeni sa samo 50 tisuća eura. Kada se pogledaju nagrade i premije u ostalim, većim sportovima poput nogometa, tenisa ili košarke, onda ovaj uspjeh još i više dobiva na težini, jer njima definitivno novac nije prva stvar u glavi i zato, još jednom, svaka čast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:23