VELIKA NADA

VIDEO: OVAJ DEČKO ĆE PODIĆI MNOGO BUKE Borac kojeg zovu 'Istina' debitirao brutalnim nokautom!

 Printscreen: YouTube

?

Floyd Mayweather u boksačkoj penziji dane uglavnom krati selfijima s brdom love, skupim stvarima i raznim igračka koje su običnom puku nedostupne. Što će reći da ako oduzmete borbe, ništa se nije mnogo promijenilo u životu najboljeg boksača 21. stoljeća.

No, Floyd i dalje pozorno prati što se događa u svijetu boksa te je nedavno naveliko pričao o boksaču za kojeg vjeruje da će biti buduća zvijezda njegove omiljene velter kategorije i plemenite vještine općenito.

- Čovjek koji će uskoro podići mnogo buke u svijetu boksa, i to jako, jako skoro, je Errol Spence - otkrio je "Money" za Boxing news.

Niti dva mjeseca nakon njegovih riječi, Errol Spence, imao je u subotu svoj debi na velikoj sceni protiv čvrstog Chrisa Algierija u Barclays centru u New Yorku. Ako je suditi po subotnjem meču, mladi Amerikanac je opravdao veliku najavu Mayweathera i pokazao zašto dijeli nadimak s legendom Celticsa Paulom Pierceom ("Istina").

Spence (20-0, 17 KO) je u pet sadržajnih rundi potpuno razbio Algierija (21-3, 8 KO), a riječ je o čovjeku koji je praktički s jednim okom svladao sibirskog Rockyja Ruslana Provodnikova, te izdržao 12 rundi s Amirom Khanom i Mannyjem Pacquiaom. U meču protiv slavnog Filipinca, još uvijek alfa mužjaka velter kategorije, Algieri je padao čak šest puta, ali je svejedno dočekao posljednji gong.

Protiv Spencea nije trajao ni pola toliko. Talentirani 26-godišnjak, inače bivši olimpijac iz Londona, od samog je početka agresivno krenuo na Algierija, zagospodario ringom i potvrdio ogromni potencijal koji bi ga trebao lansirati u sam vrh talentom pretovarene velter kategorije. Uz odlično kretanje i odsijecanje ringa, ljevoruki Spence je impresionirao količinom udaraca kojima je tesao tijelo suparnika, što previše današnjih boksača ignorira.

Frustriranog Algierija prvi je put srušio u četvrtoj rundi, što je ovaj uspio preživjeti na krilima ogromne volje i još većeg srca te dočekati kraj runde. U sljedećoj rundi domaćem dečku iz Brooklyna nije bilo spasa. Dva lijeva krošea, oba sjajan spoj tajminga i preciznosti, dvaput su poslala Algierija na pod. Nakon drugog, sudac nije ni krenuo s brojanjem već je opravdano prekinuo borbu.

Bila je to savršena predstava Spencea protiv vrlo solidnog boksača, ujedno i stepenica prema potencijalnom meču sa svjetskim prvakom po IBF verziji, Britancem Kellom Brookom. Toga je i sam bio svjestan je odmah uputio poruku neporaženom prvaku:

- Kell Brook zna koliko je sati. Moramo ući u ring i boriti se.

S obzirom na već notornu Brooku nemogućnost da nađe dostojnog suparnika, bio to Khan, Bradley, Pacquiao ili netko treći, meč protiv Spencea mogla bi biti njegova najbolja mogućnost da podsjeti zašto je među top pet boraca u kategoriji. S druge strane, mladom Amerikancu to bi bila šansa da podigne buku koju je najavio Mayweather.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:03