JE LI TO TO?

VIDEO: PACQUIAO SE OPROSTIO POBJEDOM Legendarni Filipinac u navodno zadnjoj borbi dvaput rušio starog znanca

 Reuters

Manny Pacquiao (58-6-2, 38 KO) u subotu navečer je pobjedom na bodove protiv starog mu znanaca Timothyja Bradleyja (33-2-1, 13 KO) stavio točku na i velike karijere. Ili barem tako trenutno stvari stoje.

Ako ćemo biti pošteni, bio je to meč koji je malo tko želio i koji u konačnici nije bio pretjerano uzbudljiv, usprkos tome što je Pacquiao u sedmoj i devetoj rundi rušio Bradleyja na putu prema jednoglasnoj bodovnoj pobjedi (sva tri suca su meč bodovala 116-110 za Filipinca). Vjerniji fanovi sjetiti će se da su Pacman i Bradley prije jučerašnjeg ogleda već ukrstili rukavice u dva navrata - 2012. je na krilima skandalozne sudačke odluke slavio Bradley, a Manny se revanširao dvije godine kasnije. Ni jedan od ta dva meča nije pružio nezaboravnu večer, a oba puta bilo je kristalno jasno da je Filipinac za klasu bolji borac.

Usprkos tome njihov zajednički promotor Bob Arum je dogovorio treći meč, čiji cilj je bio izbrisati iz sjećanja Pacquiaovo nemoćno izdanje protiv Mayweathera te ga poslati u mirovinu s pobjedom nad odličnim boksačem koji je bio potencijalna prijetnja i blagi autsajder u jednom paketu. Neki su se nadali da će Teddy Atlas, koji trenira Bradleyja od ljeta prošle godine, biti ključna karika za potencijalno iznenađenje, budući da je pod njegovom paskom Amerikanac očito napredovao.

No, borba se na kraju odvila po zamišljenom scenariju - Pacquiao je bio aktivniji i pametniji boksač (povezao je 122 od 439 pokušanih udaraca), a Bradley je bio dostojan suparnik koji je Mannyja natjerao da izvuče najbolje što može iz 37-godišnjeg tijela i dva desetljeća boksačkog iskustva. Nedovoljno za pobjedu ili ozbiljniju prijetnju, dovoljno za pristojan meč koji će spustili zastor na karijeru jednog od najboljih boksača u zadnjih 25 godina.

Pacquiao je nakon meča pohvalio Bradleyja (s kojim je inače dobar prijatelj) te istaknuo da je ovo bio njihov najbolji meč:

- Tražio sam nokaut u svakoj rundi. Bradley je dobar boksač, jako dobar borac i dobar čovjek. Bio je ovo najbolji Bradley od naše tri borbe. Nije bilo lagano večeras, ali moje rame (koje je navodno ozlijedio prije meča s Mayweatherom, op. a.) je bilo dobro i nije mi zadavalo problema.

Filipinac je također polu-potvrdio da će iz boksačke arene ovaj put trajno preseliti u političku:

- Od sada sam u mirovini. Otići ću kući i razmisliti o svemu, ali želim biti sa svojom obitelji. Želim služiti ljudima Filipina - kazao je Pacquaio i naizgled ostavio vrata odškrinuta za možda još koji meč. Ni je da ga ne shvaćamo - samo od ove borbe zaradio je 20 milijuna dolara, a otkako se Mayweather umirovio Pacman je najbolji boksač velter kategorije. Barem dok ga netko iz plejade talentiranih boraca ( Thurman, Garcia, Brook, Crawford...) ne skine s trona...

Ako će koji od spomenutih zaista inzistirati, ne sumnjamo da će dobra osmeroznamenkasta dolarska cifra Pacquiaa vratiti iz penzije. Boksači, pogotovo oni najbolji, ionako rijetko odu iz ringa kad im je vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:53