OPASAN PAD

Vonn prošla bez loma, veleslalom pripao Hölzl

Jelušić je završila prvu veleslalomsku vožnju na 58. mjestu (+5.68), dok je Fleiss odustala
Lindsey Vonn of US crashes in the first run during women's giant slalom in Alpine skiing FIS World cup in Lienz on December 28,2009. German Kathrin Hoelzl clocked the best time. AFP PHOTO/JOE KLAMAR
 AFP

ZAGREB - Najboljoj svjetskoj skijašici Lindsay Vonn zamalo su na veleslalomskoj stazi u Lienzu ugašeni olimpijski snovi. Tijekom prve vožnje naletjela je na grbu, izgubila ravnotežu, zakačila vrata i pala. Desetak minuta nepomično je ležala, a zatim se s imobiliziranom rukom spustila u ciljnu ravninu,

Liječnik Eduard Sporer iz bolnice u Lienzu javio je dobru vijest jer se, iako je i sama Vonn vjerovala u to, ne radi o ozbiljnoj ozlijedi ili težem lomu podlaktice.

- Snimke rendgenom i magentskom rezonancom su pokazale da, ako želi, može već u utorak skijati slalom. Ne radi se o klasičnom lomu nego o oteklini ili edemu u kosti.

Nakon poduže stanke sljedeća na startu bila je druga u redoslijedu Svjetskog kupa, Maria Riesch, ali ni ona nije završila utrku. Jedina posljedice njenog odustajanja je gubitak bodova.

Zahvaljujući svjetskoj prvakinji Kathrin Hölzl koja je zadržala prednost iz prvog laufa Njemačka se ipak raduje pobjedi. Zaostaci su bili minamalni pa je druga Manuela Mölgg kasnila pet, a treća Taina Barioz 11 stotinki. Iako je zaostala malo više od tri desetinke Tina Maze bila je “tek” osma.

Hrvatske skijašice ponovno su razočarale. Ana Jelušić je sa startnim brojem 69. završila na 58 mjestu sa skoro šest sekundi zaostatka, dok je Nika Fleiss (startni broj 73) odustala.

Priliku za iskupljenje imat će u današnjem slalomu na kojem će im se pridružiti i Sofija Novoselić.

Veleslalom, rezultati

1. Hölzl (Njem) 2:16.61

2. Mölgg (Ita) +0.05

3. Barioz (Fra) +0.11

4. Brignone (Ita) +0.12

5. Rebenburg (Njem) +0.19

Zettel (Aut) +0.19

Svjetski kup, ukupno

1. Vonn (SAD) 581

2. M. Riesch (Njem) 531

3. Zettel (Aut) 429

4. Pärson (Šve) 322

5. Maze (Slo) 310

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:00