LIGA PRVAKINJA

‘Zaleđe’ se raspada, ali ‘kokice’ se ne daju

Podravka gostuje u Norveškoj i može riješiti pitanje prolaska u sljedeći krug natjecanja
Koprivnica, 081109.U sportskoj dvorani u Koprivnici igra se utakmica A skupine Lige prvakinja izmedju RK "Podravka Vegeta" i danskog "Viborg"-a.Na slici: slavlje .foto: Robert Sostaric/ Cropix
 Robert Sostaric / CROPIX / Robert Sostaric

KOPRIVNICA - Rukometašice Podravke Vegete u 16.15 igraju u Trondheimu utakmicu 4. kola A grupe Lige prvakinja s domaćim Byasenom, drugoplasiranom ekipom norveškog prvenstva s bodom manje iza Larvika. Podravka Vegeta je u komotnoj situaciji na tablici, nakon tri kola u A grupi vodi skupa s Viborgom sa po četiri boda, a Byasen i Leipzig imaju po dva. Važne su utakmice 4. kola u ovoj grupi, jer bi rezultati od nedjelje već mogli odrediti dva putnika u četvrtfinale (u slučaju pobjede to su Viborg i Podravka), ali i bodovno izjednačiti sve četiri ekipe dogodi li se obratno.

Koprivničanke put Norveške odlaze prilično nemirne. Anita Gaće se potpuno vratila nakon ozljede, pa će Zdravko Zovko imati brigu manje. Na desnom krilu, naime, silom prilika igrale su 15-godišnje Vukojević i Dragišić.

Pasičnik se vraća u formu

Nemir vlada zbog neizvjesnosti oko Penezić. Vjeruje se da će se na neki način sanirati njeno bolno rame, koje je ozlijedila u susretu s Viborgom u subotu u Koprivnici. Njen nastup je i te kako važan, jer Podravka nije ista s Penezić ili bez nje. Ohrabruje poboljšanje forme nakon ozljede i kod Mirande Tatari i Ivane Petković, koja je uhvatila priključak u jakom natjecanju kakvog još nije imala prigodu igrati.

Nakon viroze Pasičnik se pokušava vratiti u formu kao protiv Byasena, kada je briljirala, a Zebić je također prebrodila slabiji ulazak u natjecanje.

Obrana ključ novog uspjeha

Dobro igra Šerić, a Zovko će jedino morati strijepiti na ''koju nogu je ustala'' Ivana Jelčić. Dvije zadnje utakmice branila je savršeno. Zovko upozorava da će Byasen biti opasan na svom parketu i potrebna je dobra obrana, od nje sve polazi.

- Za nas je obrana presudna. Moramo doći do golova iz kontre i polukontre, svjesni da golmanice u Ligi prvakinja obrane uvijek više od 15 lopti. Ako vratarka bude ''unutra'' i budemo li ginuli u obrani, možemo se nadati povoljnom rezultatu - kaže Zovko.

Snimka utakmice iz Norveške je na HTV 2 u ponoć. (I. Čičin-Mašansker/EPEHA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:28