ATP TURNIRI

Čilić prošao u Rusiji, Karlović predao u Beču

 AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, postavljen za 4. nositelja ATP 250 turnira u ruskom Sankt Peterburgu, pobijedio je na startu ukrajinskog kvalifikanta Sergeja Bubku 6-4, 7-6(1) nakon jednog sata i 50 minuta igre.

Bio je to prvi ogled između Čilića, 22. igrača na ATP ljestvici i sina slavnog istoimenog skakača s motkom, koji je 154. u svjetskom poretku, a na ovome turniru je prošao tri kvalifikacijske runde bez izgubljenog seta.

Čilić je prvi set osvojio uz dva breaka i jedan izgubljeni servis. U drugom setu je prvo Bubka propustio jednu break-priliku, a potom Čilić čak pet šansi kod rezultata 5-5. No, u tie-breaku je naš tenisač bio dominantan i izgubio je samo jedan poen.

Čilić će u 2. kolu igrati protiv Indijca Somdeva Devvarmana.

ATP Sankt Peterburg, 1. kolo:

Čilić (4) – Bubka 6-4, 7-6(1)

Za razliku od Čilića Ivo Karlović je na ATP-u u Beču izgubio meč od slovenskog tenisača Aljaža Bedene koji je ostvario prvu pobjedu u karijeri na nekom ATP turniru.

U 1. kolu dvoranskog ATP 250 turnira u Beču, Karlović je predao meč Bedeneu zbog bolova u leđima nakon što je izgubio tie-break sa 7-4.

Karlović je poveo s 4-1 u tie-breaku kada je osjetio bolove u leđima. Zatražio je pomoć fizioterapeuta, pokušao je nastaviti s igrom, ali do kraja tie-breaka nije osvojio niti jedan poen. Ubrzo je odustao od daljnje borbe.

Inače, do tie-breaka, ako je to uopće i važno, bio je to vrlo izjednačen meč, bez i jedne break-šanse bilo kojeg igrača.

Za razliku od kvalifikanta Bedenea, 204. igrača na ATP ljestvici, koji će ovaj meč prvenstveno pamtiti po svojoj prvoj pobjedi u karijeri na ATP Touru u glavnom ždrijebu, Ivi Karloviću, koji je uoči ovog nastupa osvojio dva jaka ATP Challengera u Kaliforniji, dolazak u Beč zasigurno neće ostati u lijepoj uspomeni.

ATP Beč, 1. kolo:

Bedene – Karlović 7-6(4), predaja Karlovića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:46