ATP ROTTERDAM

ČILIĆ TIJESNO DO ČETVRTFINALA ROTTERDAMA Marin ima priliku 'osvetiti' Dodiga

 Darian Traynor / Getty

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP teniskog turnira u Rotterdamu nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedio luksemburškog tenisača Gillesa Müllera 7-6 (2), 7-6 (7).

Čilić je pobjedu protiv 40. tenisača svijeta izborio nakon dva 'tie-breaka" i točno dva sata igre.

Prvi hrvatski reket i drugi nositelj turnira je tijekom meča imao pet 'break' lopti i to svih pet u drugom setu, no niti jednu nije iskoristio. S druge strane Müller nije imao niti jednu loptu za obrat. Srećom, oba tie-breaka otišla su na Čilićevu stranu. U prvom je Čilić vrlo brzo načinio mini-break i potom lako dobio trinaestu igru 7-2, dok je u drugom tie-breaku bilo daleko neizvjesnije. Luksemburžanin je imao set loptu, dok je Čilić iskoristio tek treću meč loptu.

U četvrtfinalu Čilića očekuje ogled protiv Nijemca Philipa Kohlschreibera koji u drugom kolu pobijedio našeg Ivana Dodiga 6-4, 6-2. Čilić i Kohlschreiber su do sada igrali osam međusobnih susreta i njemački tenisač je uspješniji s pet pobjeda. Posljednji put igrali su prije četiri godine u Munchenu, a pobijedio je 32-godišnji Nijemac.

Danas na teren u Rotterdamu izlazi još i Borna Ćorić kojeg u drugom kolu čeka 5. nositelj Francuz Gaël Monfils.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:05