SPORTSKE U ŽENEVI

ČILIĆ VELIKI OPTIMIST UOČI ROLAND GARROSA 'Đokovića ću izbjeći ili pobijediti'

 Dean Mouhtaropoulos / Getty

Najprije je pitao “zašto ste ovdje”, jer tko bi normalan očekivao hrvatskog novinara u Ženevi na teniskom turniru. U prekrasnom Parc des Eaux-Vivesu, na turniru koji egzistira drugu godinu pod imenom Banque Eric Sturdza Geneva Open. Ambijent nas je podsjetio na nekadašnji Svjetski kup nacija u Düsseldorfu koji je Hrvatska osvojila 2006. godine s Ivanom Ljubičićem, Marijem Ančićem i Ivom Karlovićem (u finalu su svladali Čile), s ogromnim parkom ili šumom usred grada. Ovdje i pored Ženevskog jezera (Lac Leman).

- Europsko prvenstvo u taekwondou? Jesu li i sestre Zaninović u reprezentaciji? Jesu? Onda će biti dobro.

Ulazak u formu

Poznanstvo sa sestrama traje od Olimpijskih igara u Londonu, tada je sklopio i prijateljstvo s judašem Tomislavom Marjanovićem.

Marin Čilić je u pobjedi nad Ernestsom Gulbisom, u svom prvom meču od 27. ožujka u Miamiju, izgledao jako dobro. Iznenadio je i Gorana Ivaniševića.

- S obzirom na to da na treningu dan ranije nije mogao ubaciti loptu u teren, stvarno sam iznenađen - rekao je trener našeg najboljeg tenisača dok smo razgovarali nakon meča.

- Jako je dobro da ovdje odigra nekoliko mečeva prije Roland Garrosa, a pogotovo za ono što dolazi nakon toga. Ljeto će biti krcato turnirima, Davis Cup i Olimpijske igre. Puno je toga, treba to izdržati.

Marin nije igrao od Miamija zbog desnog koljena. Prvi je put osjetio da nešto nije u redu u Liegeu u Davis Cupu protiv Belgije.

- Tada je počelo zatezati, u Indian Wellsu sam počeo osjećati sve više. Promjena podloge, to je najčešći razlog takvih ozljeda.

U prvom trenutku po povratku u Monte Carlo nije izgledalo da će toliko dugo pauzirati. I sam je najavio povratak u Madridu na Masters 1000 turniru, no morao je propustiti i Rim.

- Koljeno je super i ja se odlično osjećam. Malo se odužilo s povratkom, ali moja i Goranova želja bila je odraditi pripreme na pravi način, nismo htjeli žuriti baš zbog svega što me čeka ovo ljeto.

Ženeva je definitivno pun pogodak kad se već moralo propustiti Madrid i Rim.

- Uživancija je ovdje. Mirno, lijepo, nema pritiska, prekrasna priroda, vrhunski hotel na tri minute vožnje - rekao je Ivanišević.

- Idealno u ovom trenutku za Marina.

Marinov osmijeh nakon prvog meča nakon više od 45 dana otkrio je koliko je zadovoljan.

- Treninzi u Monte Carlu bili su dobri, ali za ulazak u formu trebat će više mečeva. Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji pred Grand Slam turnir, tek jedan turnir, ali s druge strane na Grand Slam turnirima općenito igram dobro. Ovo s Gulbisom je bio dosta dobar meč. Zna se kako je on nezgodan.

Bijeg od vlage i vrućine

I maksimalno nepredvidljiv. S nekoliko promjena raspoloženja u samo jednom meču.

- Nikada s njim nije ugodno igrati, nikada ne znaš što te čeka. Pogotovo što mi nismo znali što Marin može - dodao je Goran, a Marin se nadovezao:

- Mislim da sam se odlično kretao, to je velika stvar.

Dok ga nije bilo, Amerikanci su odlučili ugostiti nas u Portlandu u četvrtfinalu Davis Cupa.

- Znao sam da i oni žele pobjeći od vrućine i vlage, dobar izbor, odgovara nam.

Nakon Roland Garrosa, bez obzira na rezultat, kreće sezona koja u Marinu budi najljepše asocijacije.

- Samo neka se zeleni.

To što je sezona na travi produžena za jedan tjedan definitivno ga je oraspoložila.

- Tako je, ima više vremena da se pripremi Wimbledon. Igrat ću Stuttgart i Queen’s kao prošle godine. Posljednje dvije godine igrao sam jako dobro u Wimbledonu, četvrtfinale i polufinale. Valjda ću ovoga puta izbjeći Novaka Đokovića u ždrijebu. Ili ću ga pobijediti, neka treća bude sreća!

Kako se spremala kiša, a on je već imao novih obaveza, nije ga imalo smisla zadržavati.

- Pozdravite mi ekipu u Montreuxu!


Ljeto bez odmora

Nakon Roland Garrosa Marin Čilić će igrati u Stuttgartu (lani su zemlju pretvorili u travu) i tradicionalno u Queen’su gdje je 2012. bio pobjednik (čuvena diskvalifikacija Davida Nalbandiana). Travnatu sezonu zaključit će u Wimbledonu nakon čega će odletjeti u SAD jer odmah nakon turnira u All England Clubu je Davis Cup vikend.

Amerikanci i Hrvati četvrtfinale igraju u Portlandu (Hrvatska vodi 3-0 u međusobnim susretima). Iza toga je Masters 1000 turnir u Torontu pa Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Nakon toga je opet povratak u SAD, Masters 1000 turnir u Cincinnatiju te US Open krajem kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:12