KAD NEĆE - NEĆE

Čilić zbog koljena otkazao nastup u Zagrebu!

 AP

Problemi s tetivom koljena su i dalje toliko veliki da najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić mora otkazivati turnire. Neće zbog toga nastupiti niti na PBZ Zagreb Indoorsu, turniru u glavnom hrvatskom gradu.

Ovaj ATP turnir je trenutačno 20. tenisač na svijetu osvajao 2009. i 2010. godine, no ovom prilikom je prisilno zaustavljen u novom sličnom pokušaju. Recimo da od početka godine Čilić otkazuje turnire, pa tako nije igrao niti na "svom" turniru u Chennaiju, kao niti na Australian Openu.

Kvalifikacije se na PBZ Zagreb Indoorsu igraju tijekom vikenda, dok glavni turnir počinje od idućeg ponedjeljka.

Racionalno je bilo otkazati nastup

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, koji je trebao biti i prvi nositelj ovogodišnjeg PBZ Zagreb Indoorsa, u petak je morao otkazati nastup na turniru koji starta idućeg ponedjeljka...

Nažalost, svi Marinovi napori da na vrijeme bude spreman za nastup na njegovom najdražem turniru nisu bili dovoljni.

- Moje koljeno još nije spremno za napore koje donose natjecateljski mečevi i koliko god mi bilo teško, ovo je bila jedina racionalna odluka koju sam mogao donijeti - rekao je Marin.

Bit će to prvo izdanje PBZ Zagreb Indoorsa bez Marina Čilića. U Domu sportova je 2006. protiv Igora Andrejeva ostvario prvu ATP pobjedu, a 2009. i 2010. godine osvajao je naslove pobjednika.

Bez obzira na ovaj težak udarac, hrvatski ljubitelji tenisa imat će za koga navijati na ovogodišnjem PBZ Zagreb Indoorsu. Uz Ivana Ljubičića, Ivana Dodiga i Ivu Karlovića koji su nastup izborili svojim renkingom, direktor turnira Branimir Horvat i njegov pomoćnik Goran Ivanišević odlučili su da će i ove godine sve tri pozivnice za glavni turnir dobiti hrvatski tenisači. U pitanju su Antonio Veić, Kristijan Mesaroš i Dino Marcan.

Oni su izbjegli žrvanj kvalifikacija u kojem će se naći jedno veliko ime. Naime, Austrijana Jürgen Melzer, trenutačno 33. tenisač svijeta, odlučio je doći igrati kvalifikacije. Melzer bi, naravno, bio u glavnom turniru da se na vrijeme prijavio, a organizatori su kod podjele pozivnica odlučili dati prednost našim mladim tenisačima. Uz nastup u kvalifikacijma, Melzer će zaigrati i u konkurenciji parova sa svojim stalnim partnerom Philippom Petzschnerom, s kojim je 2010. osvojio Wimbledon, a prošle godine US Open.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:15