TAKO NE IDE

ČILIĆA SKUPO KOŠTALE BROJNE NEISKORIŠTENE PRILIKE Marin propustio deset break-lopti i ispao iz Pariza

 AFP

Hrvatski tenisač Marin Čilić u srijedu je poražen u 2. kolu jakog ATP turnira u Parizu od Bugarina Grigora Dimitrova sa 6-7 (3), 6-7 (2) nakon 2 sata i 14 minuta igre.

Čilić je propustio brojne prilike za oduzimanje servisa, ukupno njih 10 u meču. U prvom setu imao ih je šest, ali niti jednu nije iskoristio. S druge strane Dimitrov nije imao niti jednu break šansu, ali u tie-breaku iskoristio je Čilićeve greške i dobio je set.

U drugom setu sličan scenario. Kod 1-1 Čilić ima dvije vezane break lopte, ali opet se je Bugarin izvukao. Čilić je ponovno u prilici za oduzimanje servisa kod 4-4. Prvu break loptu Dimitrov je spasio asom, a kod druge je imao sreće, jer se lopta od mreže odbila u aut. Na kraju je ponovno odlučivao tie-break i opet je bugarski tenisač bio uspješniji.

I tako je Čilić izgubio meč u kojem nije iskoristio deset prilika za oduzimanje servisa, dok Dimitrov nije imao niti jednu priliku za break. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, prošle godine u Brisbaneu slavio je Čilić, a sada u Parizu Dimitrov.

U srijedu u 2. kolu Borna Ćorić igra protiv trećeg igrača svijeta Britanca Andyja Murrayja s kojim ima skor 1-1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:55