UGODAN POSAO

Dobrodošli u Wimbledon! Ja sam Matt Harvey, vaš službeni pjesnik!

Matt Harvey svakodnevno će napisati po jednu pjesmu o svemu što vidi u All England Clubu

ZAGREB - Wimbledon je uvijek stršao iznad ostalih teniskih turnira. Čak i u Grand Slam obitelji svi znaju tko je najstariji, najbogatiji, zapravo - najveći.

Interpretacija turnira

Turniri širom svijeta imaju službene dobavljače za vozila, odjeću, lopte, hranu, piće. U All England Clubu su pronašli nešto što drugi nemaju: Wimbledon je dobio službenog pjesnika .

Ideja je potekla od Honora Godfreyja, kustosa wimbledonskog muzeja. - Uvijek težimo istražiti različite načine interpretiranja turnira i ove smo se godine složili da bi angažiranje službenog pjesnika bila zanimljiva inovacija - rekao je Godfrey. I tako su čelnici All England Cluba u suradnji s “Poetry Trustom” odlučili angažirati Matta Harveyja, koji je postao prvi službeni wimbledonski pjesnik.

Tvorac superheroja

- Koliko ljudi dolazi u All England Club uživati i plaćaju da budu tamo, a ja ću biti jedini među njima koji će uživati i za to biti plaćen - rekao je Harvey koji je tisuće vjernih slušatelja zadobio svojim maštovitim i duhovitim pjesmama.

Harvey je poznat širom Velike Britanije, prvenstveno slušateljima BBC radija 4, za koji redovito surađuje u subotnjem programu. Mnogi ga znaju kao tvorca superheroja imenom “Empath Man” koji se protiv zločina bori svojim iznimnim darom za slušanje.

I Harveyju će taj izniman dar trebati kako bi uspio ispuniti svoju osnovnu zadaću na ovogodišnjem Wimbledonu. Njegov će zadatak biti svakodnevno osmisliti jednu pjesmu, a kao inspiraciju će moći potražiti u svemu vezanom za Wimbledon: od sudaca i španera reketa do skupljačica i skupljača lopti, od trave i odskoka lopte do kiše i krova nad središnjim terenom, od jagoda sa šlagom do dramatičnih raspleta mečeva i igračkih sudbina.

Zabavljati čekače u redu

O svojim će doživljajima pisati blog i javljati se putem twittera. Nastupima uživo Harvey će pak zabavaljati one koji će stajati u redu za ulaznice.

- Osjećaj oduševljenja pomalo je pomiješan sa zdravom anksioznošću. To je velika čast i svjestan sam da će mi ovo biti jedina prilika da u bilo čemu budem prvi u Wimbledonu, osim ako ne računate red za jagode - rekao je Harvey na službenoj “inauguraciji”.





Ispričavam se. Žao mi je. Govorim poput Engleza

Jer za igru tenisa na travi boljeg simbola nema od

Wimbledona.

Mjesto gdje je plamen igre te zapaljen, a onda i rasplamsan,

gdje su mnoge kičme uspravno sjedile, a potom se slomile, u

Wimbledonu.

Među Grand Slamovima najbolji, to je fijuk, to je zabava,

hram u kojem fizika dolazi do ključanja.

Potoji jedna riječ za tenis, a ta je riječ

Wimbledon.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:57