KAO U NAJBOLJIM DANIMA

FEDEREROV MEČ IZ SNOVA Roger deklasirao Đokovića i raspametio Kineze u Šangaju!

Roger Federer plasirao se u finale Masters 1000 turnira u Šangaju odigravši jedan od najboljih mečeva u posljednjih nekoliko godina. Nepogrešivi Švicaraca svladao je prvog igrača svijeta, Srbina Novaka Đokovića, rezultatom 6-4, 6-4 u meču koji bez problema može spremiti u prebogatu “best of” kolekciju.

Švicarac je stvar riješio s po jednim breakom u svakom setu, ali je toliko prijetio na Đokovićevu servisu da je nevjerojatno kako je Đoković samo dva puta gubio servis. Dok je Đoković imao samo jednu break-loptu, Federer si ih je osigurao čak deset. U njegovoj je igri funkcioniralo sve, od perfektnog forhenda, do servisa i čestih izlazaka na mrežu.

Posljednju prijetnju Đoković mu je priuštio kod 4-3 u drugom setu. U dugom gemu Đoković nije imao break-loptu, ali je pokazao koliko je frustriran, i to nakon poena koji je dobio. Đoković je prema nekome u publici, a činilo se da je taj netko, prema mjestu sjedenja, njegov trener Boris Becker, uputio nervozni poziv “hajde, siđi dolje”.

Federer je za to vrijeme bio sasvim miran, a poeni koje je odigrao na voleju najbolje pokazuju koliko mu je Stefan Edberg unaprijedio igru. Roger sada vodi 19-17 u međusobnim ogledima. Za naslov će Švicarac morati pobijediti Gillesa Simona, koji je svladao Feliciana Lopeza 6-2, 7-6(1).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:14