'BILA SAM NESRETNA'

FOTO: KAKVA TRANSFORMACIJA TENISAČICE IZ OSIJEKA! Jelena Dokić otkrila kako je izgubila skoro 40 kilograma koje je dobila nakon što se umirovila

Tim Wimborne, Jelena Dokić / REUTERS, INSTAGRAM

Jelena Dokić fotografirana 2009. godine; u ožujku 2018. godine; u ožujku 2019. godine

 

Australska tenisačica rođena u Osijeku Jelena Dokić (35) na svojem se Instagram profilu pohvalila da je od listopada 2018. godine do ožujka ove godine izgubila 40 kilograma, odnosno da se sa tadašnji 120 kilograma spustila na današnjih 80, piše Daily Mail.

Svojevremeno 4. najbolja tenisačica na svijetu prema WTA ljestvici rekla je da se udebljala jer je nezdravo jela kako bi se pomirila s činjenicom da se umirovila te da od sramote što ima 120 kilograma nije izlazila iz kuće. Dokić je na Instagramu priložila i fotografije svoje transformacije i rekla je da se želi vratiti u igračku formu, odnosno da želi smršavjeti do 66 kilograma.

"Izdržat ću osude, negativnost i promatranja koji ponekad dolaze s javnom životom i prisutnošću na društvenim mrežama kako bi sebe i svoju muku izložila i nadam se inspirirala, motivirala i pomogla drugima, posebice ženama", napisala je Dokić na Instagramu.

 

"Lijeva fotografija prikazuje moj izgled s početka putovanja i teško mi ju je objaviti i gledati. Bila sam nezdrava i van forme, ali još važnije, bila sam nesretna i bez samopouzdanja. Nisam htjela izlaziti iz kuće i čak sam odbijala poslovne ponude jer sam bila nesigurna i nesretna", dodala je i otkrila da se nakon više godina mučenja s kilogramima javila tvrtki Jenny Craig, američkoj tvrtki specijaliziranoj za pomaganje ljudi koji žele izgubiti neželjene kile.

"Oni su mi promijenili život", rekla je Dokić i objasnila da nije znala što je čeka, ali da je vrlo brzo otkrila da će program biti jednostavan i praktičan. "Volim što su mi porcije unaprijed definirane i što ne moram trošiti vrijeme na pripremu jela i što mogu birati s menija koji sadrži više od 70 različitih, ali jednako zdravih recepata. Najdraže mi je pak što imam svog savjetnika koji me podržava i s kojim se viđam jednom tjedno."

Dokić je također rekla da sada živi puno zdravije. "Premda ne želim pričati o kilogramima, od prosinca prošle godine do ožujka ove godine izgubila sam 20 kilograma. Nadam se da vas sve mogu motivirati i inspirirati, bez obzira na to što želite postići. Na pola sam puta i uzbuđena sam zbog svega što slijedi", dodala je.

 

Tenisačica je u siječnju ove godine u intervjuu za Sunday Herald Sun otkrila kako se tako naglo udebljala. "Bačena sam u mirovinu i nisam znala kojim ću smjerom krenuti. Nisam za to bila spremna i tako sam se počela debljati", rekla je Dokić. "Kada ste profesionalni sportaš, živite u mjehuriću koji nije stvaran. Sve se radi za vas... trening, hrana, putovanja, upravljanje pa se nije lako vratiti u pravi život."

Dokić je rekla da su njezinim problemima s kilogramima doprinijeli i depresija te bolest štitnjače. Dodala je i da se ona i njezin dugogodišnji dečko Tin Bikić planiraju vjenčati i zasnovati obitelj.

Podsjećamo, Dokić je 2017. godine u knjizi "Neslomljiva" otkrila da ju je njezin otac Damir Dokić tijekom teniske karijere zlostavljao. Tenisačica je u knjizi navela da ju je otac nakon što je 2000. godine izgubila na turniru du Maurier Open u Kanadu toliko izudarao da se onesvijestila. Tenisačica je također rekla da ju je otac tukao kožnim remenom ako bi imala slab trening te da ju je u radnim čizmama udarao po nogama do te mjere da bi krvarila i dobila masnice.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo