ZAVRŠENA DRAMA

HTV uspio osigurati prijenos Čilićevog polufinala!

 Reuters

ZAGREB - Hrvatska televizija ipak je uspjela osigurati prava prijenosa polufinala Australian Opena u koje se plasirao Marin Ćilić. Kako nam je to potvrdio glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić, javna televizija uspjela je osigurati i finale tog teniskog turnira, tako da daljnje drame oko tog sportskog događaja ne bi trebalo biti.

Inače, HTV je prvotno planirao osigurati taj turnir, no zbog smanjenja budžeta za Sportski program, bili su prisiljeni odreći ga se. Naime, zbog inzistiranja Programskog vijeća HRT-a koje je u nekoliko navrata progovorilo vodstvu HTV-a kako previše izdvaja za sportski program, Ravnateljstvo HRT-a je odlučilo srezati budžet za sportske sadržaje za oko 15 posto (više milijuna kuna), premda su to gotovo u pravilu najgledaniji sadržaji.

Iako su u Sportskom programu HTV-a upozoravili što bi se moglo dogoditi, nisu imali druge, nego odreći se nekih događanja poput Australian Opena, da bi ga sada, razumljivo zbog Ćilićevog uspjeha, morali na brzaka osiguravati.

'U "Zecu" su tri Gorana, meni je dosta jedan Marin'

Talijanska La Stampa intervjuirala je Marina Čilića, hrvatskog polufinalista prvog Grand Slam teniskog turnira sezone

ZAGREB - I Talijani se osjećaju dijelom Čilićeve bajke koju upravo ispisuje u Melbourneu. Marin se, naime, već godinama priprema u San Remu na akademij trenera Boba Bretta.

• Kada ste započeli s treninzima u San Remu?

- Ivanišević me 2004. uputio na Boba Bretta koji ga je trenirao, kao i Ančića. Ostao sam ondje tjedan dana i osvojio europsko prvenstvo do 16 godina. Bob je prepoznao talent i zadržao me.

• Što vam se sviđa u Italiji?

- Mnogo toga. Mir, Bobova akademija, hrana, blizina mog omiljenog nogometnog kluba Milana - odgovorio je Čilić, sjetivši se Bobana u dresu talijanske nogometne momčadi, pritom naglasivši da je umirovljeni nogometaš vrlo dobar i s teniskim reketom u ruci.

- U sljedećem životu i ja ću biti nogometaš.

• I Roddick je rekao da imate sve za blistavu karijeru. Ukratko da ste vi, visok i snažan, prototip tenisača budućnosti.

- To što sam visok i jak pomaže kod servisa, ali nije presudno. Del Potro, Querrey i ja dobro se krećemo terenom i dobro vraćamo loptice. Servis nam nije jedino oružje, imamo i talenta za svladavanje suparnika - rekao je Čilić novinaru koji ga opisuje kao smirenog i tihog momka.

- Miran sam na terenu, što mi uvelike pomaže tijekom meča. Sjećam se kada je Ivanišević jednom prilikom rekao da u njemu postoje tri osobnosti. Meni je i moja jedna dovoljna. I u trenucima kada mi ono što želim ne polazi za rukom, nastojim biti koncentriran na igru i uopće ne razmišljam o rezultatu. Dosadašnji mečevi su me poprilično iscrpili, a sigurno će takav biti i meč protiv Murrayja. Vidjet ćemo kako će završiti - nastavlja hrvatski tenisač koji je do sada na terenima Melbourne Parka proveo oko 18 sati, odnosno gotovo dvostruko više od škotskog igrača.

• Najranija teniska sjećanja?

- Susret Ivaniševića i Mustera nedaleko od mog doma. I tužni prvi poraz Ivaniševića 1998. godine u finalu Wimbledona. A sa 14 godina sam počeo trenirati s njim, s mojim herojem koji je osvojio Wimbledon. Goran je vrlo važan za razvoj mog tenisa, uvijek mi je pomagao.

• Kao i Bob Brett?

- On poznaje tenis do svakog detalja i može unaprijediti moju igru.

• Naposljetku, tu je i Mile, najmlađi od trojice braće.

- Ima 15 godina i također igra tenis, a ponekad dođe i u San Remo. Jednom je prilikom poražen tri puta uzastopce, pa je tražio savjet od mene. Rekao sam da ću mu pomoći ako mi plati. Ipak, na turnire putujem u pratnji starijega brata - našalio se Čilić, otkrivši u razgovoru da uživa u društvu, odlascima u kino i spavanju, te da mu je želja unaprijediti znanje talijanskoga jezika.

• Rođeni ste u Međugorju, u BiH, a igrate za Hrvatsku. Kako to?

- Oduvijek imam hrvatsku putovnicu, moji su roditelji Hrvati. Sa 14 godina sam došao u Zagreb, gdje mi je omogućen bolji rad na treninzima, a kada sam morao odabrati, nisam ni trenutka oklijevao u svojoj odluci.

• U svijetu je Međugorje poznato kao mjesto Gospina ukazanja. Jeste li vjernik?

- Katolik sam, tako sam odgojen.

• Vjerujete li da se Gospa uistinu ukazala?

- Vjerujem, čak sam i razgovarao s ljudima kojima se ukazala. To su ljudi čista srca. Da ih poznajete, vjerovali biste u čuda. (mb/totalsport)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:25