SENZACIJA WIMBLEDONA

Ivanišević: Bit ću šokiran ako Tomic ne uđe u Top 10

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević pružio je podršku 18-godišnjem Australcu Bernardu Tomicu koji je senzacionalno dogurao do četvrtfinala Wimbledona gdje ga je u srijedu u četiri seta zaustavio Novak Đoković.

U Tomicevu stručnom stožeru je Mario Tudor, koji je trenirao Ivaniševića kad je 2001. osvojio Wimbledon, a s mladim Australcem hrvatskih korijena kao kondicijski trener radi i Joško Silić.

- Mislim da Bernardov otac John radi odličan posao. Moj bivši trener je sada Bernardov trener, moj prijatelj mu je kondicijski trener, sve sami Hrvati. Mislim da je u dobrim rukama - rekao je Ivanišević za AAP.

Splićanin, koji je kao 18-godišnjak 1990. igrao u polufinalu u All England Clubu, vjeruje da će Tomic uskoro biti u samom svjetskom teniskom vrhu.

- Lako će ući u Top 10, a onda će ovisiti o njemu hoće li napraviti korak prema Topu 5. Hoće li biti prvi, drugi ili treći, nitko ne može znati. Ali, bit ću šokiran ako ne uđe u Top 10 - kazao je Ivanišević i zaključio:

- Dobro je što više nije samo mladi dečko ili junior. Sada je Bernard Tomic i svi ga se boje jer može pobijediti svakoga. Dokazao je to ovdje. Ubuduće će mu biti lakše, moći će igrati na svim turnirima bez kvalifikacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:10