ATP UMAG

Kuznjecov ipak preveliki zalogaj za Pavića

Bolji od 19-godišnjeg Splićanina, 547. igrača ATP-ove ljestvice, bio je dvije godine stariji Rus Andrej Kuznjecov sa 7-6(0), 6-1
 Goran Šebelić/CROPIX

Čarolija je trajala jedno kolo. Mate Pavić nakon pobjede protiv Juana Carlosa Ferrera možda nije poletio pretjerano visoko, ali pad svejedno nije bio ugodan.

Iako je rekao da je zadovoljan, Pavić nije mogao sakriti razočaranje na licu. Andrej Kuznjecov svladao ga je prošle godine na Zagreb Openu u dva seta. Ni u drugom kolu Umaga Pavić nije dohvatio set. Za sve je bio kriv prvi, tie-break u kojem nije uhvatio ni poen. Završilo je 7-6(0), 6-1 za čvršćeg Rusa.

- Imao sam izgleda u prvom setu, mogao sam breaknuti na početku drugoga, a umjesto toga, izgubio sam servis i raspao se. Šteta, ali Umag mi je ponudio odličnu školu - kazao je 19-godišnji Mate koji će od ponedjeljka biti oko 450. mjesta na ATP ljestvici.

Od ponedjeljka bi, prema trenutačnim pravilima, trebao zamijeniti svjetla umaške pozornice Futuresom u okolici Kitzbühela. Pad s konja na magarca bit će pravi test za Matin karakter.

- Slijedi mi povratak u realnost. Vraćam se tamo gdje još uvijek pripadam, tamo gdje se i dalje moram dokazivati, ali sada će me svi htjeti pobijediti.

Tamo na njegovu žalost nema Fernanda Verdasca, njegova omiljenog igrača koji ga je čekao u četvrtfinalu. Međutim, povratak na veliku scenu mogao bi uslijediti već za desetak dana jer postoje naznake da bi i na ATP-u u Kitzbühelu mogao dobiti pozivnicu

Dodajmo i da je branitelj naslova na umaškom turniru, Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov, bez većih poteškoća pobijedio Talijana Fabija Fogninija sa 6-2, 6-4.

ATP Umag, 2. kolo:

Verdasco (1) - Gulbis 6-2, 3-6, 6-1

Kuznjecov - Pavić 7-6(0), 6-1

Berlocq (5) - Trungelliti 7-6(4), 4-6, 6-1

Dolgopolov (3) - Fognini 6-2, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:28