ATP UMAG

Marin Čilić bez stresova riješio Odesnika, slijedi repriza prošlogodišnjeg finala!

Polufinale je izborio i prvi nositelj, Španjolac Fernando Verdasco, koji je sa 6-2, 6-2 pobijedio Rusa Andreja Kuznjecova
 Srećko Niketić/CROPIX

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, plasirao se u polufinale ATP turnira u Umagu nakon što je sa 6-4, 6-0 pobijedio američkog igrača Waynea Odesnika.

Meč je trajao jedan i pol sat, a neizvjesnost je trajala samo tijekom prvog seta. No, i tada je bilo vidljivo da će se sve okrenuti na stranu Čilića u trenutku kada smiri ruku i stane s neprisiljenim pogreškama.

Otvorio je meč Čilić s 2-0, pa je Odesnik vratio break minusa, no u drugoj polovici prvog seta se opet dogodilo odvajanje Čilića od suparnika. Nakon teže od očekivanog dobivenog prvog seta, u drugom je drugi nositelj turnira zavladao situacijom i prepustio suparniku petnaest poena.

Ukupno je Čilić napravio čak pet break-gemova (iz osam šansi), dok je Odesnik iskoristio jednu od šest break-prilika. Osvojio je Čilić čak 22 poena više u meču (70-48). Sljedeći Čilićev suparnik je Aleksandr Dolgopolov, a podsjetimo da su prošle godine u finalu Umaga upravo igrali Dolgopolov i Čilić.

Polufinale je izborio i prvi nositelj, Španjolac Fernando Verdasco, koji je sa 6-2, 6-2 pobijedio Rusa Andreja Kuznjecova.

ATP Umag, četvrtfinale:

Verdasco (1) - Kuznjecov 6-2, 6-2

Čilić (2) - Odesnik 6-4, 6-0

Dolgopolov - Berlocq 6-4,6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:57