ŠOKANTNE VIJESTI

MARIN ČILIĆ PAO NA DOPING TESTU ZBOG UZIMANJA GLUKOZE Ozljeda na Wimbledonu bila je samo paravan!

Čilić je rezultate saznao u Wimbledonu te je zbog toga bez borbe predao meč drugog kola protiv Francuza Kennyja De Scheppera
 Neja Markičević/CROPIX

Marin Čilić bio je pozitivan na dopinškom testu na ATP turniru u Münchenu ove godine. Iako iz Međunarodne teniske federacije (ITF) nema obavijesti, Marinov menadžer Vincent Stavaux javio je da 'nema komentara dok ne budemo u mogućnosti komentirati' čime je indirektno potvrdio postojanje problema.

Prema dostupnim informacijama, Marin Čilić je pao na testu na turniru u travnju, samo dva tjedna nakon što je prošao dopinšku kontrolu na Masters 1000 turniru u Monte Carlu. Kada je u Münchenu izgubio od Ivana Dodiga, pozvan je na novi test na kojem je u organizmu pronađeno nešto nedozvoljeno.

Priča kaže da je najboljeg hrvatskog tenisača pozitivnog nalaza stajalo neoprezno konzumiranje glukoze. Bez nje je ostao za vrijeme turnira u Münchenu. Netko od njemu bliskih ljudi mu je u ljekarni kupio pakiranje u kojem je stajalo upozorenje za sportaše. Prema izvorima iz Marinu bliskih krugova, on to upozorenje nije pročitao i to ga je stajalo pozitivnog testa.

U prilog teoriji o slučajnoj pogrešci govori i slijed događanja nakon Münchena. Najbolji hrvatski igrač pristao je surađivati s ITF-ovom antidopinškom agencijom čim su ga obavijestili o pozitivnom rezultatu testa. Čilić je rezultate saznao u Wimbledonu te je zbog toga bez borbe predao meč drugog kola protiv Francuza Kennyja De Scheppera. Dakle, ozljeda koljena je cijelo vrijeme bila paravan, a Čilić je u Međugorju nakon Wimbledona trenirao čekajući rasplet situacije.

Prema Marinovoj izjavi u intervjuu za Jutarnji list, nada se da bi mogao zaigrati u Montrealu. Kako turnir u Kanadi počinje 5. kolovoza, postoji teorija prema kojoj je ITF Marinu namijenio kaznu od tri mjeseca koja bi se aktivirala retroaktivno. Kako je poraz od Dodiga doživio 2. svibnja, do početka Montreala prošla bi možebitna tromjesečna kazna. Pretpostavka je da bi Marin mogao dobiti tako blagu kaznu zbog surađivanja s ITF-om i pozitivnog uzorka u kojem je za sada nepoznate zabranjene supstance bilo u tragovima.

Ukoliko bi kazna bila aktivirana retroaktivno, Čilić bi ostao bez bodova i osvojenog nagradnog fonda u protekla tri mjeseca. U tom bi slučaju Kanada bila novi početak. U lošijoj varijanti po Međugorca, njegova izjava o nadi da će nastupiti u Montrealu i poklapanje datuma u cijeloj je priči samo nevjerojatna koincidencija. U tom slučaju Čilića čeka težak period dok se ITF ne oglasi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:01