ATP BEČ

Marin Čilić preko Lopeza u polufinale

U polufinalu će Čilić igrati protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera koji je pobijedio Almagra
 Reuters

Hrvatski tenisač Marin Čilić, prvi nositelj ATP turnira u Beču, pobijedio je u četvrtfinalu Španjolca Feliciana Lopeza 6-1, 6-4 za sat i 24 minute igre.

Bila je to prva pobjeda u drugom meču 21-godišnjeg Međugorca protiv 28-godišnjeg Španjolca, šestog nositelja u Beču i 34. tenisača svijeta. Prvi je put Lopez bio bolji u neizvjesnom meču turnira u Gstaadu 2006. godine, igranog u trima setovima.

Ovaj put dvojbe nije bilo. Čilić je lakoćom u vlastitu korist riješio prvi set, a suparnika je nastavio pritiskati od samog početka druge dionice meča. Tako je pri 1-1 rezultatu u drugom setu imao tri vezane break-lopte (0-40) za 2-1. Nije niti jednu iskoristio tada, ali je zato iskoristio jedinu u sedmom gemu za 4-3 vodstvo. Do kraja je dobio oba svoja servis-gema i slavio pobjedu 6-1, 6-4.

U polufinalu će Čilić igrati protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera. Četvrti je nositelj u prvom meču četvrtfinalnog programa dobio Španjolca Nicolasa Almagra, petog nositelja, 7-5, 6-4.

Dosad su polufinalisti igrali četiri međusobna dvoboja u kojim je Nijemac slavio triput. Oba je puta bio bolji na tvrdoj podlozi, kakva je na tlu i u Wiener Stadthalleu, dvorani u kojoj se bečki ATP turnir igra za podjelu nagradnog fonda koji iznosi 574.750 eura.

ATP Beč, četvrtfinale:

Čilić (1) – Lopez (6) 6-1, 6-4

Kohlschreiber (4) – Almagro (5) 7-5, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:34