OSEBUJAN KARAKTER

PROMIJENIO 180 PARTNERA Tenisač koji je jedini naslov u karijeri osvojio s Goranom Ivaniševićem

 youtube

Ovog se vikenda u Umagu odvija završnica pojedinačnog dijela Svjetskog prvenstva veterana, a među 350 tenisačica i tenisača nalazi se i osebujni Sander Groen. Nizozemac je i danas kao 48-godišnjak aktivan na ATP Touru u igri parova, a još davne 1997. osvojio je jedini ATP naslov. Bilo je to u parovima, u Dubaiju, a partner mu je bio - Goran Ivanišević.

- Goran je uvijek bio lud, ali prilično drag, imali smo jako dobar odnos. Uvijek je pazio na mene i rekao bi, “u redu, zvat ću te ako budemo imali priliku zajedno igrati parove”.

Inače, slično kao Goran, i Groen je volio razbijati rekete pa je zato ponekad pribjegavao zanimljivoj taktici samokontrole.

- Na meč bih nosio samo jedan reket. Znao sam da ga ne smijem slomiti jer onda neću više imati s čime igrati.

No, naš as nije bio jedini teniski velikan s kojim je ovaj Nizozemac surađivao na teniskom terenu, dapače, tek je jedan u velikom nizu.

- Imao sam više partnera nego Zsa Zsa Gabor i Elizabeth Taylor zajedno - smije se Groen.

Po njegovoj procjeni bliži se brojci 180, što je vrlo vjerojatno svjetski rekord pa i 100 partnera Leandera Paesa izgledaju gotovo smiješno.

- Igrao sam s Kuertenom, Safinom, Riosom, Cashom, Rossetom, Corretjom...

Nije zaboravio, jasno, ni na najzvučnijeg od svih njih. Rogera Federera. Doduše, bilo je to 1999. godine na Challengeru u Španjolskoj.

- Finale je bilo na njegov 18. rođendan, tako da ga sigurno neće zaboraviti - smije se Groen i prisjeća se da je Federer u početku karijere bio poznat po lošem ponašanju.

- Bio je poput malog djeteta. Igrao je fliper cijeli dan, volio je bacati reket i raditi svakojake lude stvari. Mislim da je to bilo u vrijeme kada ga je Švicarski savez suspendirao jer se nije previše trudio na malim turnirima. Nakon toga se znatno popravio, sada je pravi gospodin.

Inače, da nije tenisač, Nizozemac bi sasvim sigurno bio trgovac automobilima. I na tom se polju već dokazao. Dapače, rabljene Porschee prevozio bi iz Velike Britanije u Njemačku, domovinu Porschea. Na taj je način preprodao čak 220 automobila u osam godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:05