OKRŠAJ TITANA

Roger Federer i Novak Đoković ušli u finale Basela

Federer i Đoković međusobno su igrali 13 puta, a uspješniji je Švicarac s devet pobjeda
 AFP

U finalu dvoranskog ATP turnira iz serije 500 u Baselu igrat će prva dva nositelja, švicarski tenisač Roger Federer i Srbin Novak Đoković.

Prvi je finale, svoj deveti ovosezonski, izborio Đoković pobjedom 6-7(4), 7-5, 6-2 nad Radekom Štepanekom, da bi Federer savladao sudarodnjaka Marca Chiudinellija 7-6(7), 6-3 i tako četvrtu godinu zaredom došao u priliku osvojiti turnir pred domaćom publikom.

Đokoviću je ovo bila peta pobjeda nad Štepanekom u šestom međusobnom meču i ujedno 70. pobjeda (iz 88 mečeva) ove sezone. Srbin će u finalu pokušati doći do četvrtog ovosezonskog i 15. ukupno naslova u karijeri.

Federeru i Chiudinelliju (73. na ATP ljestvici) je ovo bio bio prvi međusobni susret, a najbolji tenisač današnjice se mučio tek u prvom setu, da bi kasnije lako potvrdio pobjedu.

Federer i Đoković međusobno su igrali 13 puta, a uspješniji je Švicarac s devet pobjeda. Ove su sezone međusobno igrali četiri puta, a omjer je izjednačen na 2-2. Dok je Đoković slavio u polufinalima ATP turnira iz serije 1000 u Miamiju i Rimu, Federer je bio bolji u finalu Cincinnatija i polufinalu US Opena.

ATP Basel, polufinale:

Federer (1) – Chiudinelli 7-6(7), 6-3

Đoković (2) – Štepanek 6-7(4), 7-5, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:27