ZAGREBAČKI VELESAJAM

Starta Arcotel-rezidencija 55 Open 2011, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom

Na terenima Nacionalnog teniskog centra na zagrebačkom Velesajmu u četvrtak 23. lipnja započinje ARCOTELREZIDENCIJA 55 OPEN 2011, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Organizator turnira je teniski klub „ Sirius“ osnovan 2009. godine s primarnim ciljem pomoći mladim i odraslim osobama s invaliditetom pružajući im poduku i organizirajući teniske treninge.

Turnir je ranga ITF3 Series s nagradnim fondom od 10.000,00 $ i uspješan je nasljednik Croatia Opena 2010 održanog prošle godine. ARCOTEL – REZIDENCIJA 55 OPEN 2011 dio je NEC Wheelchair Tennis Toura i jedan od ukupno 173 turnira koja će se odigrati ove sezone.

U mečevima koji započinju u 9 sati ujutro svoj put do finala tražit će 31 natjecatelj i 9 natjecateljica koji dolaze iz Hrvatske, Austrije, Italije, Češke, Slovačke, Švedske, Danske, Turske, Velike Britanije i Njemačke. Najbolje rangirani natjecatelj je Mazzei Fabian iz Italije koji je trenutno 22. igrač na svjetskoj ITF rang listi, dok je najbolje rangirana natjecateljica Louise Hunt iz Velike Britanije koja se trenutno nalazi na 20. mjestu prema svjetskoj ITF rang listi. Hrvatsku će predstavljati osam igrača: Dražen Mikšić koji je 122. na ITF-ovoj rang listi, te Jozo Miloš, Tomo Ćavar, Željko Kladarić, Anto Joskić, , Mario Sosnik, kao i članovi teniskog kluba „Sirius“ Ninoslav Krsnik i Kristijan Trupković.

Turnir će se u muškoj konkurenciji održati u dva ždrijeba, main draw i second draw, gdje će se igrati po kup sistemu na ispadanje, dok će se u ženskoj konkurenciji održati jedan ždrijeb od 8 natjecateljica s jednim pretkolom, također po kup sistemu. Parovi će se u muškoj konkurenciji također održati u dva ždrijeba, po 8 parova u svakom, dok će se u ženskoj konkurenciji igrati samo jedan ždrijeb s 4 para. U muškoj konkurenciji četvero najbolje plasiranih prema ITF-ovoj rang listi biti će nositelji turnira, dok će u ženskoj konkurenciji dvije najbolje plasirane igračice ponijeti titulu nositeljice.

Tenis u kolicima jedan je od najpopularnijih i najmasovnijih sportova za osobe s invaliditetom na svijetu. Organizacijom ovog događaja želimo skrenuti pozornost hrvatskoj javnosti da i osobe s invaliditetom mogu uživati u natjecateljskom tenisu. Sport je stoga jedan od načina na koji se oni mogu aktivirati, te potencirati svoje talente i mogućnosti i na taj se način što uspješnije uključiti u svakodnevni život. Stoga nam se sutra pridružite na turniru i upoznajte tenis u kolicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:50