USUSRET PARIZU

ŠVICARAC ENIGMA ZA HRVATA Wawrinka po deseti put sredio Čilića i uzeo kantu u Ženevi

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.05.2016. u 17:40

ROTTERDAM, NETHERLANDS - FEBRUARY 10: Marin Cilic of Croatia in action against Gilles Muller of Luxembourg during day 3 of the ABN AMRO World Tennis Tournament held at Ahoy Rotterdam on February 10, 2016 in Rotterdam, Netherlands. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos / Getty Images

Marin Čilić

Hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u finalu ATP turnira u Ženevi od prvog nositelja Švicarca Stana Wawrinke 4-6, 6-7 (11).

Dvoboj dvaju Grand Slam pobjednika trajao je dva sata, a nažalost pobjeda je otišla na stranu domaćeg tenisača koji je tako po prvi put u karijeri osvojio neki turnir u domovini premda mu je ovo bilo 23. finale u karijeri. Čilić je u drugom setu imao 'break' i servis sa set, a potom u trinaestoj igri čak pet set lopti no sve je prilike propustio.

Švicarac je bolje otvorio meč i u trećoj igri je došao do 'breaka', a potom je poveo 3-1 i prednost sačuvao do kraja seta za vodstvo 6-4. Drugi set je otvorio Čilićosvojivši servis, a potom je imao break loptu za 2-0, no Wawrinka je sačuvao svoj početni udarac. No, kada je ponovo došao na servis Wawrinka se nije uspio obraniti i Marin je načinio 'break' za vodstvo 3-1. Kod 5-4 je servirao za set. Imao je 30-30 i izjednačenje, no Švicarac je odigrao dva sjajna poena za 'break' i izjednačenje 5-5. U nastavku su oba tenisača obranila svoje servise za 6-6 i odlazak u trinaestu igru. Čilić je sjajno ušao u 'tie-break'. S dva mini 'breaka' je poveo 3-0, no Wawrinka se vraća na 4-4 i 5-5. Čilić je u nastavku imao pet set lopti, dok je Wawrinka imao dvije meč lopte pri čemu je drugu iskoristio.

Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj i deseta Wawrinkina pobjeda pri čemu šesta u nizu. Wawrinka je bio bolji i u sva tri prethodna dvoboja na zemljanoj podlozi, aČiliću je pripao jedini finale u kojem su se sastali, onaj u Chennaiju 2010. godine. Marin je posljednju pobjedu nad aktualnim osvajačem RolanGarrosa ostvario naAustralian Openu 2010.

Wawrinka je slavljem u Ženevi stigao do 14. naslova u karijeri u svom 23. finalu. Zanimljivo, u posljednjih deset finala Švicarac ima stopostotni učinak, a posljednji put je u meču za trofej poražen još 2013. godine na travi u 's-Hertogenboschu.

Čiliću je ovo bilo 25. finale i 11. poraz pri čemu drugi ove godine nakon što je izgubio od Australca Nicka Kyrgiosa u Marseilleu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo