SLAVLJE U MELBOURNEU

VIDEO: CIJELI STADION JE PLAKAO S MIKICOM 'Nikada neću zaboraviti ovaj dan, ovime je ispravljeno sve ono loše što mi se u životu dogodilo...'

 Getty Images

- Nikada neću zaboraviti ovaj dan, ovime je ispravljeno sve ono loše što mi se u životu dogodilo, izjavila je hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni neposredno nakon što je u Rod Laver Areni u Melbourneu svladala petu tenisačicu svijeta Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6-4, 3-6, 6-4 i prvi put u karijeri izborila mjesto u polufinalu Australian Opena.

- Ne mogu vjerovati. Ovo je čudesno. Mogu samo reći da je Bog milostiv. Ne mogu vjerovati da sam ponovno u polufinalu. Malo sam šokirana, izjavila je Lučić-Baroni u razgovoru s nekadašnjom proslavljenom australskom tenisačicom Rennae Stubbs koja je do ove godine bila jedina igračica koju je Hrvatica s američkom adresom uspjela pobijediti u Melbourne Parku u pojedinačnoj konkurenciji.

Na pitanje kako se osjeća nakon svega što je proživjela i uspjela ostvariti još jedan sjajan rezultat, 34-godišnja Lučić-Baroni je rekla:

- Jednog ću dana ispričati veliku, dugačku priču o onome što mi se dogodilo. Nisam mogla ni sanjati da ću ponovno biti u ovoj poziciji.

Boreći se da ne brizne u plač, uz ovacije s tribina Rod Laver Arene, Mirjana je nastavila:

- Znam da svakoj tenisačici ulazak u polufinale znači mnogo, ali za mene je to nešto posebno. Nikada neću zaboraviti ovaj dan i ovih nekoliko posljednjih tjedana. Ovime je ispravljeno sve ono loše što mi se u životu dogodilo. Doista je nevjerojatno da sam bila tako snažna i da sam se ustrajala u svojoj borbi.

Na kraju je nešto rekla i o ključnim trenucima u meču i gemu u kojem je servirala za pobjedu, a bila na strani terena na kojoj je sunce tenisačicama išlo ravno u oči.

- Morate promijeniti ovaj teren. Bilo je gotovo nemoguće servirati s te strane. Ne pomažu ni sunčane naočale. Doista je teško vidjeti. No, osjećala sam se potpuno smireno i samo sam išla za svojim udarcima, rekla je Lučić-Baroni koju već za 24 sata očekuje borba za prvo pojedinačno finale na Grand Slam turnirima, a njezino tijelo, posebno lijeva noga, trpi sve jače bolove.

- Napravit ću sve da se oporavim. Pokušat ću ostati mirna i nastaviti uživati u svakoj sekundi, kao što sam i do sada uživala, zaključila je Lučić-Baroni koja u polufinalu čeka Amerikanku Serenu Williams, koja je u lovu na osmi trijumf u Melbourneu i rekordni 23. Grand Slam naslov.

U velikom izvještaju s meča, dopisnik uglednog New York Timesa naveo je da mu se činilo da je kraj susreta Mirjane Lučić-Baroni s Karolinom Pliškovom cijeli stadion dočekao u suzama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:37