OI JEDRENJE

Tonči Stipanović 'zabetonirao' treće mjesto u Laseru!

    AUTOR:
    • Tomislav Poljak

  • OBJAVLJENO:
  • 01.08.2012. u 17:39

Splićanin (26) je u klasi Laser stigao do četvrtog i prvog mjesta u petom i šestom plovu te se probio s petog na treće mjesto

Tonči Stipanović osvojio je prvo i četvrto mjesto u današnjim plovovima te je napravio veliki korak prema olimpijskoj medalji.

Hrvatsko jedrenje često je odlazilo na velika natjecanja, pa i na Olimpijske igre, s velikim očekivanjima. Ovoga puta u Weymouth hrvatski jedriličari nisu otišli tiho, jer znali su koliko vrijede i da san o prvoj olimpijskoj medalji može postati java.

Današnje jedrenje Tončija Stipanovića pokazalo je koliko je taj san realan.

Splićanin (26) je u klasi Laser stigao do četvrtog i prvog mjesta u petom i šestom plovu te se probio s petog na treće mjesto. U ukupnom redoslijedu time je stigao na 19 bodova, sedam više od vodećeg Cipranina Pavlosa Kontidesa (trenira ga Tončijev trener Jozo Jakelić) te šest više od favoriziranog Australca Toma Slingsbyja. Danas je u Laseru dan odmora.

Stipanoviću se u ukupni broj bodova ne računa 20. mjesto u trećem plovu jer se najlošiji plov od prvih deset briše. Dakle, ukoliko u preostala četiri plova uoči plova za medalju Stipanović ne napravi pogrešku koje su u brojnom Laseru moguće (49 jedriličara), medalja će biti blizu.

Izdvajamo