POJAČANJE MLADOSTI

Vanja Udovičić ima tri državljanstva, a krsno ime mu je - Franjo

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 13.09.2010. u 20:06

Netom poslije završenoga europskog vaterpolskog prvenstva, novinari Jutarnjega lista iskopali su doista pikantnu novost da su čelnici negdašnjega višestrukog europskog klupskog prvaka, zagrebačke Mladosti, u najozbiljnijim pregovorima sa srpskim reprezentativcem Vanjom Udovičićem, koji je bio proglašen za najboljega igrača ( MVP) proteklog natjecanja.

To je Udovičić potvrdio svome intimnom društvu s kojim je po povratku u Beograd, u nedjelju proslavio 28. rođendan.

Ovo je, dakle, više-manje poznato, za razliku od javnosti nepoznata detalja da je Vanja, koji je rođeni Beograđanin, dijete iz mješovitoga braka, od majke Srpkinje i oca Hrvata iz Istre. Krsno ime mu je Franjo, a kršten je u katoličkoj crkvi u Beogradu.

Nakon rastave roditelja, Vanja, koji je u međuvremenu izrastao u veliku zvijezdu Partizana i srpske reprezentacije, ostao je živjeti s majkom u Beogradu, dok je otac odselio u Istru gdje je i danas. Zbog očeva podrijetla Vanja je još prije šest godina, nakon srpskoga državljanstva stekao i hrvatsko i putovnicu.

A nakon što je pristupio talijanskome prvaku Pro Reccu, s kojim se ove godine okitio naslovom najboljega u Europi, po žurnome postupku dobio je i talijansko državljanstvo. Njegovi poslodavci su se ponadali kako će tim potezom privoljeti Vanju Udovičića da zaigra za Italiju.

No kako je on otklonio njihovu ponudu, došlo je do raskola i prijevremenog raskida ugovora, tako da je Vanja (Franjo) postao slobodan pa je bez zapreka mogao stupiti u kontakt s Mladosti.

Izdvajamo