KOLIKO SI KREATIVAN

VATRENI 98' SU 'VATRENI LAKAT', 'ŽUTI', 'KAPETAN' Dodijeli nadimke aktualnim Vatrenima i osvoji ulaznice za Euro!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.05.2016. u 15:15

Robert Belosevic / CROPIX

Ako još nemate inspiraciju kakve nadimke dodijeliti aktualnim Vatrenima, čime biste mogli osigurati ulaznice za utakmicu protiv Turske, pogledajte neke od primjera nadimaka bivših Vatrenih.

Navijači koji osmisle najbolje i najkreativnije nadimke za naše aktualne Vatrene dobit će dva puta po tri ulaznice koje je osigurao Hyundai za utakmicu protiv Turske na Parku Prinčeva (12. lipnja). Stoga, okupite ekipu, papir i olovku u ruke (a može i mobitel) i pošaljite nam svoje ideje. Dok ih smišljate, prisjetimo se nekih od nadimaka bivših Vatrenih.

Vjerojatno najpoznatiji nadimak hrvatskih nogometaša jest onaj Aljoše Asanovića. Popularni ‘ Vatreni lakat’ nadimak je dobio zbog svojeg specifičnog stila igre u kojem je često trčao s uzdignutim laktom. Od legendarne vatrene generacije, popularni nadimak svakako je bio ‘Žuti’ za Roberta Prosinečkog. Nadimak Zvonimiru Bobanu jednostavno je bio - ‘ Kapetan’.

Robert Belosevic / CROPIX

foto: Robert Belosevic / CROPIX

Najboljem strijelcu hrvatske reprezentacije svih vremena i prvom topniku Mundiala u Francuskoj 1998., Davoru Šukeru, navijači su dodijelili posprdni nadimak ‘Brendon’. Naime, iako Davor Šuker zaista jest brend, koji je mnogima diljem svijeta dugo bio prva asocijacija na spomen Hrvatske, Šuker je taj nadimak dobio jer je često puta za samoga sebe, i to u trećem licu, znao reći da je brend.

Davor PongracicCROPIX

foto: Davor PongracicCROPIX

Slaven Bilić, naš bivši izbornik koji je vodio Hrvatsku na dva Europska prvenstva i član generacije iz ‘98, nosi nadimak ‘Nane’. Postoji nekoliko teorija nastanka tog nadimka, među kojima je i ona da njegov tri godine stariji brat Domagoj nije mogao izgovoriti Slavenovo ime te ga od tada u familiji zovu ‘ Nane’.

Andrew Couldridge / Getty

foto: Andrew Couldridge / Getty

Nadimak ‘SuperMario’ u hrvatskoj je reprezentaciji “izbrendirao” Mario Stanić, strijelac prvog pogotka Hrvatske na Svjetskim prvenstvima. Kasnije je taj nadimak “preuzeo” Mario Mandžukić kojeg hrvatska nogometna javnost zna i pod pomalo posprdnim nadimkom ‘ Đilkoš’ kojeg mu je dodijelio Miroslav ‘Ćiro’ Blažević.

Naturalizirani Hrvat i bivši reprezentativac, Eduardo da Silva, ujedno i drugi najbolji strijelac u povijesti reprezentacije, hrvatskoj javnosti poznat je pod nadimkom ‘Dudu’. Za vrijeme dok je u dresu Arsenala neumoljivo “trpao” u engleskom Premiershipu, prije nego li mu je Matin Taylor slomio nogu, engleski navijači i mediji prozvali su ga 'Fox in the Box'.

Tom Dubravec / CROPIX

foto: Tom Dubravec / CROPIX

Jedan o popularnijih nadimaka jest onaj Ivice Olića, od nedavno bivšeg reprezentativca. Nadimak “Slavonska lola”, dobio je zbog euforičnog uzvika legendarnog Bože Sušeca, kada je nakon pogotka Italiji na Svjetskom prvenstvu 2002. uzviknuo “Ola, lola slavonska”.

Tomislav Kristo / CROPIX

foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Ako se sjetite još kojeg nadimka bivših Vatrenih pošaljite nam na [email protected] Ako samo imate ideje za nadimke aktualnih reprezentativaca, pošaljite nam ih i osvojite karte za Euro!

Navijaj u Francuskoj za Vatrene! Osvoji karte za tekmu Hrvatska – Turska na Navijacnica.hr!

Tagovi

Izdvajamo