MUFC CUP

VELIK USPJEH Pioniri Dinama među osam najboljih na svijetu!

    AUTOR:
    • Alen Lesički

  • OBJAVLJENO:
  • 23.07.2012. u 11:39

ZAGREB - Mladi nogometaši Dinama oduševili su u uvodnim utakmicama Manchester United Premier Cupa koji se ovih dana igra u Šangaju. Pioniri (1997. godište) bez poraza u skupini plasirali su se u četvrtfinale gdje ih u utorak čeka dvoboj s vršnjacima Intera iz Milana.

Igrači pod vodstvom Siniše Oreščanina u prvoj su utakmici bili bolji od Šangaja 1-0, a jedini pogodak zabio je Borna Miklić. U idućem kolu mlade nade “modrih” remizirale su bez golova s Manchester Unitedom, a plasman u četvrtfinale stigao je dan kasnije s pobjedama nad Ajaxom (1-0, Miklić) te Boca Juniorsom (2-0, Botica, Miklić). Valja istaknuti da su vremenski uvjeti u Šangaju izuzetno teški. Naime, temperatura zraka je 35 stupnjeva uz visok postotak vlage.

Dinamovci su u utakmicama u skupini prikazali veliku borbenost i taktičko znanje, a uspjeh je veći ako se uzme u ubzir da je ponajbolji igrač generacije Fran Brodrić dobio virozu.

Inače, na Manchester United Premier Cupu sudjelovalo je više od devet tisuća klubova iz 43 zemlje, a prolaz u Šangaj osigurale su najbolje ekipe.

Izdvajamo